Dobrý den,je mi 33let a v létě mám podstoupit operaci vbočeného palce na pravé noze. Vychýlení je asi 40 stupňů, což je poměrně dost. Tuhle vadu mám už od dětství,ale rodiče to nijak neřešili. V dospělém věku jsem sbírala odvahu a nyní jsem se rozhodla k vyřešení problému. Mám ráda sport a bojím se jestli budu po zákroku schopna vše dělat jako dřív.Předem děkuji za odpověď.
Sport po operaci vbočeného palce
(Diskuze k tématu Noha - vbočený palec)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní,
je celá řada typů vbočeného palce a tudíž i množství operačních zákroků.Je dobře, že jste sebrala odvahu k operačnímu řešení. Čím dříve,tím se zpravidla může udělat výkon šetrnějšího rozsahu. Pro stanovení typu operace by bylo potřeba klinického a RTG vyšetření, po té stanovení nejvhodnějšího operačního výkonu. Váš odborný lékař Vám jistě vše rád vysvětlí, vč. pooperační péče i to, za-li budete a v jakém časovém horizontu po tomto výkonu schopna dělat vše jako dřív.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
Myslím ,že Vaše operace je nutná.Je mnoho operačních možností, samozřejmě dle rtg a klinického nálezu.U tak velké deformity ve vašém věku však pravděpodobně bude nutné provést některou z operací,při které je nutné provést osteotomií IMTT, tedy protnout kost s vytětím klínu a korekci úhlové deformity.Vyřaduje to však delší fixiaci. MUDr.Adrian Junga
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?