Vrozená deformita nohy pes ekvinovarus

(Diskuze k tématu Noha - vbočený palec)

Vrozená deformita nohy pes ekvinovarus

Dobrý den,je mi jasné že můj dotaz patří do jiné kategorie,ale nenašla jsem jinou odpovídající.A proto Vás prosím o radu.Můj manžel má vrozenou vadu deformitu nohou akvinovarus.Před 35 lety byl na operaci vše vypadalo v pořádku až na estetiku,ale matka s ním nikdy necvičila a vložky do bot nekupovala.Prý lékař jí řekl že je vše v pořádku a není nic víc třeba.Ale nyní manžel nemůže pořádně chodit má velké bolesti a lékaři říkají že je to zanedbané a není možné už s tím něco dělat a bude se to horšit.Zkusila jsem koupit všemožné masti,cviky,vložky do bot,ale nic nefunguje.Je z toho úplně na dně.Dříve jezdil závodně na kole,sportoval a nyní kulhá a neujde delší trasu.Prosím moc o radu je nějaké cvičení nebo něco coby se dalo dělat? Mockrát Vám děkuji Janka

14.10.2008 19:52

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Vrozená deformita nohy pes ekvinovarus / 14.10.2008 19:52

Dobrý den, podle stupně deformity a stavu se provádějí a prováděly různé typy operací. Po 35 letech se pravděpodobně rozvíjejí degenerativní změny na kloubech nohy. V každém připadě je vhodné odborné ortopedické - podiatrické vyšetření, zhodnocení postavení nohy, stupně opotřebení a podle toho navržení vhodného řešení. Cvičení, masáže, koupele apod jsou dále vhodné. Pokud dříve aktivně spotroval, nemusela by vada být moc těžká, zde bych doporučil vyzkoušet termoplastické stélky (vložky)Formthotics. Mohly by ulevit od potíží.
Zdravím dr.Ostrý

15.10.2008 07:15

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Vrozená deformita nohy pes ekvinovarus / 14.10.2008 19:52

Dobrý den,děkuji Vám za radu.Vložky podle otisku už také zkusil a také nepomohly.Ale chtěla jsem Vás poprosit pač jsem nikde na internetu nenašla nějaké cviky na toto postižení.Jestli by jste mi nemohl poradit kde bych je našla nebo nějaké cviky poradit.Děkuji Vám mockrát Janka

15.10.2008 18:01

Dobrý den, já doporučuji naučit se cviky správně provádět pod vedenim fyzioterapeuta, tedy u vás na rehabilitaci. Na netu zkuste třeba na Googlu "cvičení nohou"
Zdravím Dr.Ostrý

16.10.2008 14:43

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?