Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat proč se mi nedělá "mozol" na chodidlech pod palcem jako ostatním lidem, ale pod prstem vedle palce. Pod palcem mám kuží jemnou a mozol se mi začíná dělat až od druhého prstu směrem k malíku. Doufám, že mi rozumíte :)
Bolestmi netrpím, ale myslím si že je něco v nepořádku.
Děkuji za odpověď
Mozol pod 2. prstem
(Diskuze k tématu Podologie, Podiatrie – péče o nohy)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážený,
i když v současnosti nemáte, žádné potíže, krom toho,že se Vám dělá mozol pod 2.- 3. metatarzem, tak by to mohla být první známka propadlé příčné klenby. Můžete to sám zjistit, když vyjdete z vany mokrou nohou a došlápnetena suchou podlahu a odstoupíte, tak za prsty ba měl být zvětšený tlak (to je jen hrubý odhad - lepší to je v létě šlápnout do písku, a nebo si přečíst naše stránky www.ortopedica.cz a tam Vám nabízíme zdarma provedení otisku, který by u nás byl archivován, aniž byste si nechal zhotovit vložky). Nejvhodnější je navštívit ortopeda, aby určil diagnozu. Vpřípadě potřeby další informace můžete mi zatelefonovat na 602 260 824.
S pozdravem
Mgr. Karel Plzák
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?