Mozol pod 2. prstem

(Diskuze k tématu Podologie, Podiatrie – péče o nohy)

Mozol pod 2. prstem

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat proč se mi nedělá "mozol" na chodidlech pod palcem jako ostatním lidem, ale pod prstem vedle palce. Pod palcem mám kuží jemnou a mozol se mi začíná dělat až od druhého prstu směrem k malíku. Doufám, že mi rozumíte :)
Bolestmi netrpím, ale myslím si že je něco v nepořádku.
Děkuji za odpověď

29.5.2010 22:06

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Mozol pod 2. prstem / 29.5.2010 22:06

Vážený,
i když v současnosti nemáte, žádné potíže, krom toho,že se Vám dělá mozol pod 2.- 3. metatarzem, tak by to mohla být první známka propadlé příčné klenby. Můžete to sám zjistit, když vyjdete z vany mokrou nohou a došlápnetena suchou podlahu a odstoupíte, tak za prsty ba měl být zvětšený tlak (to je jen hrubý odhad - lepší to je v létě šlápnout do písku, a nebo si přečíst naše stránky www.ortopedica.cz a tam Vám nabízíme zdarma provedení otisku, který by u nás byl archivován, aniž byste si nechal zhotovit vložky). Nejvhodnější je navštívit ortopeda, aby určil diagnozu. Vpřípadě potřeby další informace můžete mi zatelefonovat na 602 260 824.
S pozdravem
Mgr. Karel Plzák

1.6.2010 13:01

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?