Dítě při chůzi krčí prstíky

(Diskuze k tématu Podologie, Podiatrie – péče o nohy)

Dítě při chůzi krčí prstíky

Dobrý den, mám 15měsíční dceru a nelíbí se mi jak při chůzi krčí prstíky.Jde hlavně o 2prst na pravé nožičce.V porovnání s tou druhou je to rozdílné (na levé má prstík natažený).Je to podobné jako tzv.: knoflíkovitý prst na ruce.Další, co se mi moc nelíbí je, že ve stoji dokáže malíčky vytočit tak, že se nehty dotýká země.Je to běžné u tak malých dětí nebo ne?Dofoum,že jsem to trochu popsala srozumitelně :-) děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Hladíková Petra

13.7.2010 13:51

Probíhá odesílání formuláře

RE: Dítě při chůzi krčí prstíky

Dobrý den, u 15ti měsíčního dítěte si nemusíte dělat závažnější strosti, v té době se ještě nevytváří žádná nožní klenba. Drobné deformace prstíků, jak je popisujete, pravděpodobně nejsou k jinému řešení, než ke cvičení. V případě, že byste chtěla konkrétnější vyjádření, je dobré navštívit odborníka, nejlépe dětského ortopeda. S pozdravem MUDr. František Picek, ORP Centrum, Praha Dejvice, tel.: 233338112, www.orp.cz

23.11.2010 10:31

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?