Poranění kolene ve spánku

(Diskuze k tématu Poranění menisku)

Poranění kolene ve spánku

Dobrý den, před 14 dny jsem se v noci probudila se silnou bolestí v levém koleni. Měla jsem ho ohnuté a vůbec nešlo natáhnout. Po chvíli se mi to povedlo, ale ozvalo se hlasité křupnutí, které bylo taky velmi bolestivé. Od té doby se v noci budím pokaždé, když koleno z pokrčení mám natáhnout. Když sedím, tak při každém stoupnutí se mi buď koleno zablokuje a nejde natáhnout nebo v něm bolestivě přeskočí. Před tím jsem s tímto kolenem neměla žádné problémy. Je možné, že i ve spánku jsem si mohla poškodit nějakou strukturu v koleni? Děkuji za odpověď

20.1.2012 12:36

Probíhá odesílání formuláře

RE: Poranění kolene ve spánku

To asi ne. Ale bude to nejspíš jinak- po dřívějším poranění menisku )kdykoliv, i dávno) máte meniskus bvlající, volný v koleni. Ve spánku v relaxaci vám přeskočí z místa, kde má být a zasekne se mezi kloubní plochy- proto při pokusu o natažení to bolí. Manipulací ván zaskočí na původní místo, křupne to a koleno je zdánlivě v pořádku. Je to jednoznačná indikace k askp operaci, pokud si to tak necháte, poničíte si chrupavky.

20.1.2012 13:24

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?