Dne 27.9.2010 jsem si vymknul rameno mám utrženou rotárovou manžetu.Tendo supraspinátní je zcela přetrženo s dehiscencí stejně tak nediferencuji šlachu m.infraspinatus.Kompletní přerušení tenda m.supraspinatus a infraspinatus s dehistencí.Nápln v subdeltoidální-subacromiální burze o srpku 5 mm,kraniokaudálně 31mm.Hlavice humeru není kryta šlachami rotárové manžety.Budu mít operaci 12.1.2011 není to moc dlouho?Dík za odpověd.Ludecek
Pozdní operace rotátorové manžety
(Diskuze k tématu Rameno - ošetření rotátorové manžety)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den, vzhedem k faktu, že Váš úraz se stal už před více než dvěma měsíci, další zhruba měsíční odklad není na závadu. V mezidobí by bylo vhodné, abyste se věnoval tzv. pasivní rehabilitaci, tedy zabezpečil, aby Váš ramenní pletenec neztuhnul a dál se cvičil s pomocí druhé horní končetiny. S pozdravem MUDr. František Picek, ORP CENTRUM, Praha Dejvice, tel.: 233338112 nebo 773 677 687, www.orp.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den pane MUDr.Picek.Mockrát děkuji za odpověd.prosím Vás mohl by jste mi poradit jaké léky si mám brát když mám alergii.Brufen,Tramal,DHC,Novalgin,COXTRAL mockrát děkuji za odpověd.Ludek
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den
Vážený p. doktore chtěl jsem se vás zeptat zda je normální , aby jsem po pracovním úrazu dg.M751 v roce 2008 jsem byl v lednu 2009 na ASK ramene (diagnoza Slap léze) , po 3 měsíční rehabilitační ústavní léčbě ve VRÚ Slapy mi bylo v listopadu 2009 řečeno operatérem , že se tam jedna skobička uvolnila a že musím na reoperaci. V prosinci 2009 , jsem tedy podstoupil opravnou ASK(diagnoza Slap léze). Prý vše dopadlo dobře. Každé 2 měsíce jsem docházl na kontroly k operatérovi do UVN Praha a užíval lék DONA. V březnu 2011 pro soustavný omezený pohyb mi byl proveden rentgen , na kterém byl údajně výrůstek. V dubnu 2011 jsem podstoupil 3.ASK (diagnoza Slap léze). Po operaci mi operatér sdělil , že výrůstek odstranil , ale že jsem ml opět nějaký úpon utržený , prý o 2m dál než to původně přišil. V září jsem nastoupil opět do VRÚ Slapy a pro soustavnou bolest a omezený pohyb , vrzání a přeskakování nčeho v rameni jsem byl odeslán na konzultaci k ortopédovi , který tam dojíždí z Prahy.
Po jeho zděšení , že jsem byl 3x na ASK se stejnou disgnózou mi napsal do zprávy pro lékaře na Slapech , že touto problematikou se budou zabývat výhradně lékaři v UVN Praha. No a tak jsem byl odeslám 1.11.2011 do UVN za operatérem. Po jeho vyšetřeními bylo řečeno , že tam opravdu nějaký problém je a tak mě odeslal na MR s tím , že budu muset asi na 4 operaci. Proto by jsem se vás chtěl zeptat na váš názor a zda je běžné s touto diagnozou podstoupit 4 operace. Já už tomu přestávám rozumět. Protože opravdu rameno šetřím jak jen mohu.
Předem moc děkuji za váš názor a odpověď.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?