Pozdní operace rotátorové manžety

(Diskuze k tématu Rameno - ošetření rotátorové manžety)

Pozdní operace rotátorové manžety

Dne 27.9.2010 jsem si vymknul rameno mám utrženou rotárovou manžetu.Tendo supraspinátní je zcela přetrženo s dehiscencí stejně tak nediferencuji šlachu m.infraspinatus.Kompletní přerušení tenda m.supraspinatus a infraspinatus s dehistencí.Nápln v subdeltoidální-subacromiální burze o srpku 5 mm,kraniokaudálně 31mm.Hlavice humeru není kryta šlachami rotárové manžety.Budu mít operaci 12.1.2011 není to moc dlouho?Dík za odpověd.Ludecek

4.12.2010 20:23

Probíhá odesílání formuláře

RE: Pozdní operace rotátorové manžety

Dobrý den, vzhedem k faktu, že Váš úraz se stal už před více než dvěma měsíci, další zhruba měsíční odklad není na závadu. V mezidobí by bylo vhodné, abyste se věnoval tzv. pasivní rehabilitaci, tedy zabezpečil, aby Váš ramenní pletenec neztuhnul a dál se cvičil s pomocí druhé horní končetiny. S pozdravem MUDr. František Picek, ORP CENTRUM, Praha Dejvice, tel.: 233338112 nebo 773 677 687, www.orp.cz

6.12.2010 10:30

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: Pozdní operace rotátorové manžety

Dobrý den pane MUDr.Picek.Mockrát děkuji za odpověd.prosím Vás mohl by jste mi poradit jaké léky si mám brát když mám alergii.Brufen,Tramal,DHC,Novalgin,COXTRAL mockrát děkuji za odpověd.Ludek

6.12.2010 11:38

Kvalitní  (15)    Nekvalitní  (0)
RE: Pozdní operace rotátorové manžety

Dobrý den
Vážený p. doktore chtěl jsem se vás zeptat zda je normální , aby jsem po pracovním úrazu dg.M751 v roce 2008 jsem byl v lednu 2009 na ASK ramene (diagnoza Slap léze) , po 3 měsíční rehabilitační ústavní léčbě ve VRÚ Slapy mi bylo v listopadu 2009 řečeno operatérem , že se tam jedna skobička uvolnila a že musím na reoperaci. V prosinci 2009 , jsem tedy podstoupil opravnou ASK(diagnoza Slap léze). Prý vše dopadlo dobře. Každé 2 měsíce jsem docházl na kontroly k operatérovi do UVN Praha a užíval lék DONA. V březnu 2011 pro soustavný omezený pohyb mi byl proveden rentgen , na kterém byl údajně výrůstek. V dubnu 2011 jsem podstoupil 3.ASK (diagnoza Slap léze). Po operaci mi operatér sdělil , že výrůstek odstranil , ale že jsem ml opět nějaký úpon utržený , prý o 2m dál než to původně přišil. V září jsem nastoupil opět do VRÚ Slapy a pro soustavnou bolest a omezený pohyb , vrzání a přeskakování nčeho v rameni jsem byl odeslán na konzultaci k ortopédovi , který tam dojíždí z Prahy.
Po jeho zděšení , že jsem byl 3x na ASK se stejnou disgnózou mi napsal do zprávy pro lékaře na Slapech , že touto problematikou se budou zabývat výhradně lékaři v UVN Praha. No a tak jsem byl odeslám 1.11.2011 do UVN za operatérem. Po jeho vyšetřeními bylo řečeno , že tam opravdu nějaký problém je a tak mě odeslal na MR s tím , že budu muset asi na 4 operaci. Proto by jsem se vás chtěl zeptat na váš názor a zda je běžné s touto diagnozou podstoupit 4 operace. Já už tomu přestávám rozumět. Protože opravdu rameno šetřím jak jen mohu.
Předem moc děkuji za váš názor a odpověď.

18.11.2011 15:04

Kvalitní  (21)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?