Rehabilitovat s dráty v rameni?

(Diskuze k tématu Rameno - stabilizace luxace)

Rehabilitovat s dráty v rameni?

Pred cca mesicem jsem mel na lyzich uraz, kdy doslo po narazu k vykloubeni klicni kosti z AC kloubu a pretrzeni slach. Po operaci, pri ktere byly slachy sesity a kosti (klicni a lopatka) stabilizovany Ki draty, jsem nosil cca 4 tydny ortezu a nyni po jejim sundani mam zacit rehabilitovat.
Muj dotaz zni - opravdu muzu naplno zacit rehabilitace, prestoze mam draty stale v ramenu? Doktor mi rekl, ze mohu cvicit do bolesti ve vsech smerech rozsahu kloubu a ja kdesi cetl, ze dokud nejsou draty venku, muze dojit k jejich zlomeni a naslednym komplikacim. Taky bych chtel vedet, proc mi chteji draty vyjmout az po vice nez 3 mesicich od operace - cetl jsem, ze by to melo byt drive. Kazdopadne by me zajimaly informace ohledne rehabilitace s draty, ktere v rameni jeste mam...at neudelam neco spatne, Dekuji za info.

8.4.2011 20:38

Probíhá odesílání formuláře

RE: Rehabilitovat s dráty v rameni?

já osobně jsem měla před 8 lety podobný úraz a také jsem tam měla dráty. Na rehabilitace jsem tedy začala chodit až po 8 týdnech a terpve po 5 měsících mi byli dráty vyndány. Rehabilitace s dráty probíhala naprosto bez nějakých problémů.

8.4.2011 21:24

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Rehabilitovat s dráty v rameni?

Dekuji za info. Na rehabilitaci zacnu chodit nekdy pristi tyden, ale chtel bych zacit uz sam co nejdrive. Mate nekdo nejake tipy na vhodne cviky?

9.4.2011 09:31

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?