Operace luxace klíčku

(Diskuze k tématu Rameno - stabilizace luxace)

Operace luxace klíčku

Před 4 měsíci jsem měla úraz, vykloubila jsem si ramenní klíček, podle lékaře 2-3 stupeň. Lékař kloub každé dva měsíce kontroluje, čekalo se, zda vazy srostou, bohužel se to spíše zhoršuje (je to velmi volne), lékař navrhuje otevřenou operaci (1. sešroubování kloubu, 6-8týdnů ortéza, 2. vyndání šroubů). Nevyhovuje mi představa dlouhé doby s nehybnou rukou v ortéze (mám náročnou práci, hodně cestuji a ve stresu se bolesti kloubu výrazně zhoršují), lékař navíc varuje, že po ní zůstanou 10cm jizvy (což je jediné riziko, se kterým mě seznamuje; jinak mám dojem, že se jedná o operaci triviální, téměř každodenní). Pořád cítím bolesti kloubu, navíc také zad, jak nerovnomerne zatezuju levou ruku (uraz mam na prave).
Dočetla jsem se o možnosti artroskopické léčby.
Moje otázka: Je možné takto operovat i ramenní klíček?
Jaké jsou výhody a nevýhody otevřené a artroskopické operace?
Je to opravdu tak, že bioplast, ktery se pri artroskopicke operaci vlozi do kloubu, se rozpusti, tudiz neni nutne kloub otevirat dvakrat?
Je mozne tuto operaci v Praze podstoupit i v jiných nemocnicích než jen na ortopedických klinikcáh v Motole, na Bulovce, ve Stresovicích, a v Thomayerove nemocnici?
Hradi zakrok pojistovna?

Predem dekuji moc za odpoved, srdecne Tana

9.1.2012 17:16

Probíhá odesílání formuláře

RE: Operace luxace klíčku

možné to je
pokud simyslíte, že jenom v Praze jsou schopní artroskopisti, tak nejste rozhodně v obraze

9.1.2012 19:30

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Operace luxace klíčku

Muj prispevek se rozhodne nevyjadruje o mimoprazskych artroskopistech. Bydlim v Praze, takze prirozene hledam lekare co nejbliz.

9.1.2012 21:15

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?