Dobrý den,
je mi 16 let a zhruba před třičtvrtě rokem jsem měla luxaci pravého ramene. Po první luxaci jsem měla asi 3 týdny ortézu, ale neproběhla žádná rehabilitace.O půl roku později jsem si opět vykloubila rameno. Tentokrát už ale rehabilitace proběhly...Vše se zdálo být v pořádku, ale před pár dny se mi opět mé zranění projevilo při plavání (skálala jsem do vody, aniž bych s ramenem nějak prudce pohla, vykloubilo se).
Pokaždé to probíhalo tím stylem, že mi opět zpátky zaskočilo a ruka den poté ještě bolela...nyní je vše opět v pořádu.
Chtěla bych se proto zeptat, co by bylo nejlepším řešením v mém věku s tímto zraněním dělat. Je vhodná operace?
S pozdravem Karolína, 16 let
Opakované luxace v 16 letech
(Diskuze k tématu Rameno - stabilizace luxace)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím, Karolíno,
u vykloubení ramenního kloubu opakovaného a spontánního, tzv. recidivující posttraumatické luxace, nemohu nic vhodnějšího doporučit, než operaci. Operaci lze provést již artroskopicky s minimem kosmeticky nevýhodných jizev.
www.revmacentrum.cz
www.razovavlna.eu
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý večer,
Děkuji za vaši odpověď. Mám ještě jednu otázku týkající se mého zranění. Nebylo by ze začátku lepší nějak posilovat tyto svaly a až v krajním případě operace?
Je minimální šance, aby trhlina v kloubním pouzdru se zhojila. Opakované luxace povedou ke spotřebovávání kloubní jamky. S indikací operace bych neváhal.
www.revmacentrum.cz
artroskopická stabilizacve na dobrém pracoviti. Dost jednoznačně.
návštěvník
Před nějakým časem jsem absolvovala odborné vyšetření u ortopera a bylo mi sděleno, že s orepací zatím mám počkat. V nejbližší době se mám dostavit na sono a pak se uvidí...ortoped nenašel žádná omezení v pohybu, ale přesto je rameno "nepošlušné" a má tendenci vyskakovat. Tak opravdu nevím
Artroskopická stabilizace na dobrém pracovišti , velmi jednoznačně indikováno, pokud je to tak, jak povídáte.
Co je na to k nepochopení?
návštěvník
ještě mám jednu otázku týkající se té stabilizace. Včera jsem absolvovala vyšetření a na tu operaci teda musím. Nevíte jak je to s úhradou nákladů na operacei? Platí si to pacient nebo pojišťovna?
Zdravím,
záleží na tom, které pracoviště si vyberete. Na pracovišti, které má smlouvu s Vaší zdrav. pojišťovnou, se operace hradí z Vašeho zdravotního pojištění.
www.revmacentrum.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?