Dobry den, mel bych mensi dotaz na pany lekare.Pracuji ve sportu jako profesionalni jezdec na koni takze ma ramena jsou celkem vytizena pracuji ve Velke Britanii kde mi bylo receno ze dvakrat vykloubene rameno neni dostatecny duvod k operaci.Rad bych se dozvedel nazor nasich doktoru ponevadz si myslim ze jsou daleko lepsi a zkusenejsi.A take jak dlouho po uraze je nutno operovat. Dekuji Daniel
Indikace k operaci vykloubeného ramene
(Diskuze k tématu Rameno - stabilizace luxace)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Zdravím za kanál La Manche,
záleží na tom, kdy se rameno vykloubilo. Jestli se vykloubilo po druhé samovolně, při běžném pohybu, je vhodná operace. Jestli se vykloubilo po větším pádu či razantním pohybu, je na operaci ještě čas. Po druhém vykloubení není ještě kam spěchat.
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
prodělala jsem 3x subluxaci ramene.Poprvé se mi to stalo před 3 lety a teď 2x za poslední měsíc při běžné činnosti (jen špatný pohyb ruky).
Závěr z MR vyšetření : Stav po ventrální dislokaci hlavice humeru s následným Hill-Sachsovým defektem a parciální rupturou dolního předního labra.Jemná ale místy vícečetná ruptura SLAP 1.Malá intratendinozní fisura ve šlaše m. supraspinatus.Hraniční šíře subakromiálního prostoru.
Prosím o radu, zda je nutná operace nebo zda mám i jiné možnosti?
S díky, Veronika
Zdravím,
stabilizační operaci, s ohledem na uváděné potíže a zjištěný nález, vřele doporučuji.
www.revmacentrum.cz
![]() | Basic member |
Roztoky u Prahy
Počet příspěvků: 9
Dobrý den
Ve vašem případě bych poměrně jednoznačně doporučoval operační řešení Vašeho problému. S pozdravem R.B.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
dobrý den,
jsem profesionální hokejista, před 5 týdny jsem měl podtvrtnuté rameno při nárazu. Po 5 týdnech je stále bolest v ramenním kloubu vpředpažení při odporu a při maximálních pozicích. Dnes jsem podstoupil Magnetickou rezonanci se závěrem - lehká diastáza - 5mm a prosáknutí v AC kloubu a kolem akromiálního konce klíčku poúrazově. Nejsou známky ruptury rotátorové manžety .Ruptura předního labra , horní labrum je ale celistvé - nejsou jednoznačně známky SLAP léze. šlacha dlouhé hlavy bicepsu je ve správné pozici.
Je dobré podstoupit ASK nebo není potřeba či jak by měla probíhat další léčba.
děkuji za odpověd
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, jsem po artroskopiceké operaci rameniho kloubu (v kvetnu 2009 stabilizace dolni predni luxace) a nyni se mi dvakrat behem mesice vykloubilo rameno při prudkém pohybu. Tak by mě zajímalo jestli by se třeba posilovacími cviky dalo zpevnit rameno nebo se mám připravit na další operaci? Dekuji Stanislav
Pro hokej: Nejspíš ne, pár dnů klidu by mělo stačit.
Pro svomik: Nejspíš je nutná restabilizace, dá se dělat skobičkami, jako první operace, pár ortopedů v republice mají zkušenosti s operací, kde se přenáší kousek kosti do místa, kde to vyskakuje, ta pak brání opakování.Je to větší výkon,dá se dělat i artroskopicky, ihned po operaci lze cvičit.
V Přerově to děláme.
Selucký
Zdravím,
pokud se jednalo skutečně o vykloubení ramenního kloubu s nutností zakloubení (repozice) je reoperace nevyhnutelná. Odkládáním operace a po event. dalších luxacích se opotřebovává jamka ramenního kloubu s pozdější nutností komplikovanější operace s použitím kostního transplantátu.
prim. Moster, Revmacentrum
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji za reakci, dne 6. 12. 2011 jsem absolvoval operaci ramene na ortopedii v Kladně. Operoval mě Pan doktor Picek. Jako pacient jsem mu moc věřil a doufám, že si už nikdy rameno nevykloubím. Teď bych potřeboval radu, co udělat pro doléčení. Zdravím L. M.
Zdravím,
pokud jste absolvoval op. 6.12.2011, jak uvádíte, nyní by mělo být rameno cca 5-6 týdnů fixováno ortézou či Desaultovým obvazem. To Vám ale sdělí Váš operatér, který Vás po operaci kontroluje.
prim. Moster, Revmacentrum
Dobrý den, dvakrát opakovaná luxace ramene už indikací k operační stabilizaci ve většině případů rozhodně je. Optimální chvíle pro operaci je samozřejmě brzy po úrazu, ale operovat se dá kdykoliv. K serioznímu posození stavu by bylo potřeba mít možnost rameno vyšetřit, event. indikovat zobrazení měkkých struktur ramene s pomocí magnetická rezonance. Ve většině případů lze situaci vyřešit aartroskopickou stabilizační operací. S pozdravem, MUDr.František Picek ORP CENTRUM Praha www.orp.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?