Dobrý den, mám uz tak od 15ti let takovy problem. Jednou pri telocviku pri volejbale jsem si vyhodil rameno, ale nejsem si jist, zda to byl opravdu primo kloub, nebo jen nejake upony ci co. Boli to spis na spojnici mezi ramenem a bicepsem, vlastne se neda primo urcit ten bod bolesti. Stava se mi to dodnes, v 19ti letech, a to i pri nijak slozitem pohybu, staci jen spatne machnout rukou a stane se to. Rameno se za vterinu vrati zpet, ale boli to, pali a pak to trochu boli i nekolik dni. Mam s tim problem, bojim se, co by to mohlo byt, bojim se chodit hrat tenis apod. Nevite, o co by se mohlo jednat?
Vypadávací rameno
(Diskuze k tématu Rameno - stabilizace luxace)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den, ve Vašem případě bude s největší pravděpodobností třeba artroskopické řešení. V případě Vašeho zájmu doporučujeme objednání u zkušeného operatéra ramenních a kolenních kloubů MUDr. R. Prixe do HK na tel.: 495 269 768.
![]() | Basic member |
Roztoky u Prahy
Počet příspěvků: 9
Dobrý den
Popis Vašeho problému bude skutečně nejspíše vyžadovat operační intervenci.
Protože jste ze středních Čech a cesta do HK by se Vám mohla zdát příliš dlouhá, nabízím Vám stejnou možnost v mých ortopedických ambulancích v Mladé Boleslavi a Roztokách u Prahy. Pro reference a případné kontakty navštivte, prosím, mé internetové stránky www.bartosroman.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Zdravim,
jsem aktivní hráč ragby a dávno to mi mohlo být tak 13 - 14 let jsem si na tréninku vykloubil rameno. Nosili jsme se na zádech v rámci cvičení a já sem se rozběhl a spoluhráč na mě skočil. Tehdy jsem zažil strašnou bolest v rameni, ale to jsem ještě nevěděl co sem mi vlastně stalo rameno při oblékání v šatně skočilo samo zpátky a já sem si myslel že to bylo jenom chvilkové ale opak byl pravdou postupem času se mi to stávalo častěji při skoku do bazénu, při pádu na zem, na trénincích atd. Jednou na tréninku mi to opět vylítlo tak jsem odjel hned z tréninku na pohotovost tam mi rameno nahodili a řekli mi co mi vlastně je. Z pohotovosti jsem šel na doporučení ke svému ortopedovi a následně i do nemocnice u sv. Anny v Brně na artroskopickou operaci ta proběhla úspěšně, nebyly žádné pooperační komplikace. Už jsou to dva roky. Minulou neděli při zápasu mi znovu vyskočilo to operované rameno. Zřejmě jsem blbě spadnul s nataženou přední končetinou. Po následné repozici dle Hippokrata jsem byl poslán s Dessaultovým obvazem ke svému ortopedovi ten mi řekl ať si ruku v obvazu ponechám a za tři týdny ať příjdu obvaz se sundá a budu rehabilitovat. Rád bych chtěl vědět jak na tom opravdu jsem a zda se někdy plně uzdravím. Ragby se rozhodně vzdávat nechci. Díky za odpověď. Jsem mladý(18 let).
Zdravím,
nechte nyní čerstvý úraz - luxaci - dobře zahojit, minimálně fixace 6 týdnů. Nikdo ovšem nezaručí, že luxace se budou opakovat a po té by nezbývalo než znovu operovat, tentokráte však otevřenou cestou.
prim. Moster
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den. Jsem aktivní fotbalový brankář. Před cca 3měsíci jsem si při zákroku nejspíše vyhodil rameno. Nemol jsem s rukou hýbat a byla v nepřirozené pozici. Od této doby vzhledem k přestávce mezi sezónami jsem odchytal pouze 5 utkání a rameno se ozvalo znovu 2x. Při poslední zkušenosti trvalo cca 5 minut, než se mi rameno za přispění spoluhráčů podařilo vrátit tam, kam patří. O té bolesti snad ani nemusím psát.
Stačí na tento můj případ nechat rameno "chvilku" v klidu, potom tejpovat, nebo bude za potřebí operace? Mimochodem RTG v pořádku.
patří do rukou artroskopisty, ortopeda, nejl=épe pokročilého, operační řešení při opakovaných vykloubeních je více než vhodné.
Selucký
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, před třemi lety jsem si během 14 dnů dvakrát vykloubil levé rameno. Měl sem naordinováno měsíc klidu. V posledních dvou měsících jsem začal chodit posilovat a při jednom cviku mi rameno opět vypadlo (cvičil jsem již dříve a vše bylo v pořádku) po chvíli jsem ho vrátil zpět a bolest trvala jeden den. Nevím jestli navštívit lékaře když bolesti odezněli nebo zda jít na prohlídku i tak. Nerad bych aby se to vykloubení opakovalo. Díky za radu.
DObrý den,
pokud rameno opakovaně vypadává, je jasně indikována operace, podle nálezu a v současné době většinou, artroskopicky.
Rozhodnutí je ale na Vás. Vašem klniickém stavu a lékaři, ke kterému půjdete na vyšetření.
doc paša
návštěvník
Takže i když to nebolí může se to opakovat?
návštěvník
Zdravím Vás, poprvé jsem si vykloubil rameno na lyžích, když jsem padl na nataženou ruku. Tehdy jsem si to nasadil sám, a to do pár sekund. Dostal jsem na to ortézu. Od té doby se mi to stalo ještě mnohokrát. Třeba při tenise, když jsem natahoval ruku a dobíhal míček. Nebo když jsem chtěl přeručkovat s dětmi, dětskou prolejzačku, žebřík. Při roztrhávání hadru na leštění karoserie auta. Při ukádání batohu z místa spolujezdce na zadnísedačky z pozice řidiče atd. Né vždy při rychlém pohybu. Myslíte si, že mi bude umět nějaký lékař rameno ,,opravit´´? Jsem aktivní sportovec, lezu po skalách, chodím do posilovny, jezdím na kole, plavu ad. Potřeboval bych mít rameno v pořádku. Nedovedu si představit, co by se mnou kamarádi dělali někde 300 m. nad zemí na skále, když bych měl rameno venku. Sportu se nemohu a ani nechci vzdát, udělám pro to vše co bude v mé moci. Mnohokrát děkuji za radu L.M.
Nelze vyloučit, že jste si při prvním úrazu poškodil tzv. labrum, což je měkkotkáňový val, ketrý je velmi důležitý pro stavilitu ramenního kloubu. Dá se také předpokládat, že máte volnější kloubní pouzdro. Ke konkrétnímu úsudku by bylo potřebné mít možnost Vaše rameno objektivně vyšetřit, event. inidovat pomocné vyšetření zobrazovací. Poté je možno doporučit konkrétní postup nápravy buď konzervativní, event. i operační. S pozdravem, MUDr.František Picek ORP CENTRUM Praha www.orp.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?