Dobrý den.
Delší dobu mě bolí zápěstí...brní,je nateklé,nic v ruce neudržím a na každý pohyb je bolestivý obličej.V noci ani skoro už nespím.Chtěla jsem se zeptat na radu co dělat a tak.Za odpověd děkuji.
Bolesti a brnění v zápěstí
(Diskuze k tématu Ruka - karpální tunel)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Počet příspěvků: 77
Hezký večer, Vaše definice bolesti zápěstí je příliš obecná. Příčin může být celá řada. V případě, že by se mělo jednat o syndrom karpálního tunelu, je pro něj typická především bolest a brnění v průběhu noci, které vystřelují výlučně do prvního až třetího prstu. K objektivnímu určení diagnózy a tedy i následná rada co dělat, by bylo nejlepší objednat se do odborné ambulance ortopeda, případně problém konzultovat s ošetřujícím lékařem a nechat si v neurologické ambulanci zhotovit EMG vyšetření.
MUDr. František Picek, ORP CENTRUM, Praha Dejvice, tel.: 233338112, www.orpcentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den.
Poslední dobou mi začína mrtvit levá ruka.Jde to od konečků prstů až po klíční kost.V noci,je bolest celkem větší než přes den.Mám v ní brnění a mravenčení.Předem děkuji za odpověd.
Zdravím,
Vaše potíže jsou pro dg.: Syndrom karpálního tunelu netypické, a to pro bolesti s vystřelováním až do klíční kosti. Je vhodné odborné ortopedické vyšetření, které nejspíše rozpozná příčinu Vašich potíží. S odborným vyšetřením bych neváhal, protože nervový systém rychle odumírá a jen pozvolna regeneruje. Tedy diagnózu Vašich potíží je nutno určit co nejdříve.
www.revmacentrum.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,chtěla sem se zeptat co znamená ganglion a jak dlouho trvá léčba?Děkuji za odpovědět.
Ganglion je měkký útvar charakteristický vazivovým obalem s hlenovým obsahem. Může vycházet ze šlachové pochvy nebo kloubu.
www.revmacentrum.cz
Vyhledejte rehabilitačního lékaře nebo neurologa, který vyšetřením určí, co je příčinou Vašich obtíží.
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?