Dobrý den,
jsem v 38. týdnu těhotenství a asi měsíc mě trápí brnění prstů a částečně i dlaně na pravé ruce, brnění se postupně zhoršuje, už je stálé. První info od mé gynekoložky bylo, že mám něco s krční páteří. Dnes jsem se od jiného lékaře dověděla, že se jedná o SKT. Přečetla jsem si na Vašem webu, že příčinou může být těhotenství. Je pravdou, že jsem v poslední době i pletla. Jinak pracuji na počítači, po problémech s bolestivým zápěstím jsem se dokonce přeučila na práci myší levou rukou. Můj dotaz je následující - je šance, že budu po porodu bez obtíží, nebo už musím počítat s trvalejšími následky, případně recidivou? Co doporučujete v tomto okamžiku? Ruku používat normálně (i přes nepříjemné pocity), nebo klidový režim? Děkuji za odpověď a za radu. M.
SKT v těhotenství
(Diskuze k tématu Ruka - karpální tunel)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Ráda bych se zeptala, co s tím,když jsem těhotná v 18týdnu a ozval se mi karpálnítunel, vyšetření jsem prošla v lednu, ale bohužel už se s tím nedalo nic dělat.
Teď mi brní celá pravá ruka, mrtví mi prsty, a nejvíc mě štve to,že nemůžu kvůli tomu v noci spát. Protože to neuvěřitelně bolí.
Na neurologii mě paní doktorka poslala, ale maj tam dovolenou,tak tam zajdu až v září,ale do té doby co s tím?
Můžete mi prosím poradit, jak pomoci ulevě v ruce?
Zkusila jsem masáž limfatických cest na rukou. Na chvílito pomohlo, ale zase se to ozvalo.
Děkuji za odpověď
ZDravím Alena
návštěvník
Počet příspěvků: 23
Dobrý den, než si to necháte odoperovat, tak určitě zkuste ještě Bowenovu techniku. U nás v Brně to používáme v každém případě, nezáleží na stavu (pokud je ten stav těžký a ruka přestává mít cit, je to opravdu na operaci, než aby úplně odumřely nervy...). Výsledky jsou takové, že se většinou podaří ulevit natolik, že operace není nutná a pokud se o svou ruku dobře staráte (protahování atd.) máte šanci se operaci vyhnout a poměrně dobře fungovat. O Bowenově technice podrobněji zde www.bowen-brno.cz S pozdravem, Dana Švestková.
návštěvník
... Bowenova technika je vhodná i v těhotenství, tedy nemusíte na nic čekat... S pozdravem, Dana Švestková.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobrý den,jsem v 16 tt,a už druhou noc mě šíleně brní prsty levé ruky/mravenčí/,přijdu si že mám oteklou celou ruku a nemůžu ji zatnout v pěst,bolest následně pokračuje do celé ruky.Tento týden mě léčí i na nastydnutí a to penicilinem.děkuji za odpověĎ Vaníková
návštěvník
Dobrý den, zřejmě Vám otekly měkké struktury v karpálním tunelu, v těhotenství se to stává. Zkuste vyhledat někoho, kdo dělá Bowenovu techniku a umí ošetření rukou. To by Vám mohlo ulevit, Bowenova technika je v těhotenství bezpečná. S pozdravem, Dana Švestková
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?