Dysplazie kyčlí- kdy použít třmeny?

(Diskuze k tématu Ultrazvukové vyšetření kyčlí kojenců)

Dysplazie kyčlí- kdy použít třmeny?

iveta k.
2.12.2009 9:17:
Dobrý den.Mám dotaz.Dceři na sono diagnostikovali dysplazii kyčlí-vlevo IIb,vpravo IIc.Nyní má Frejkovu peřinku,která jí byla při druhé kontrole ponechána při stejném nálezu.Na kontrolu jdeme za měsíc,to jí budou skoro 3 měsíce.Při dotazu na třmeny mi řekli,že k nim dojdeme.Chtěla jsem se zeptat,jestli je jejich použití nutné,jestli nebude už pozdě a jaká bude přibližná doba jejich používání.Děkuji za odpověď.

3.12.2009 10:56

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Dysplazie kyčlí- kdy použít třmeny? / 3.12.2009 10:56

Nález IIb může být až po 3. měsíci věku dítěte, pokud Vaše dítě ještě 3 měsíce nemá, zcela jistě máte nález IIa. Při včasné diagnostice dysplázii kyčelních kloubů, jako bylo ve Vašem případě, je lepší začít léčbu Frejkovou peřinkou, a to z toho důvodu, že dítě je na Pavlíkovy třmeny ještě malé, a i ty nejmenší řemínky by neseděly správně. Záleží tedy i na velikosti dítěte. Pokud se nález po 3 měsíci nebude lepšit, určitě je Váš pan doktor ortoped nasadí. A pozdě na léčbu jimi při tomto UZ nálezu určitě nebude. S pozdravem MUDr Ivana Dostálová

3.12.2009 11:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?