Nález IIA- nutné 3 pleny?

(Diskuze k tématu Ultrazvukové vyšetření kyčlí kojenců)

Nález IIA- nutné 3 pleny?

Dobrý den,
byla jsem dnes se svým synem (6 týdnů) na UZ vyšetření kyčlí. Ačkoli v porodnici bylo vše v pořádku, dnes mi bylo řečeno, že je tam nález, ale více mi pan doktor neřekl. Nebyl příliš sdílný a měl opravdu přeplněnou čekárnu, tudíž jsem odešla jen s informací, že mám dávat na papírovou plenu ještě 3 látkové.

dostala jsem také papír s následujícími informacemi:
abdukce volné, nohy normální
sono - 67 billat IIa jádra O

můžete mi prosím vysvětlit jak závažný je nález? Jsou opravdu nutné 3 pleny? Obávám se snížené schopnosti pohybu dolních končetin, který syn velmi potřebuje, vzhledem ke kolikám na které trpí.
Také se bojím, zda nemůže být ohrožen vývoj páteře - přeci jen balení je široké a máme ho dávat na den i noc.

Mnohokrát děkuji

6.11.2009 13:02

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Nález IIA- nutné 3 pleny? / 6.11.2009 13:02

Nález IIa znamená úhel kostěné stříšky 50-59. U Vašeho dítěte je zřejmě překlep, zřejmě nemáte úhel 67, ale 57, což v 6 týdnech věku znamená jen určitou nevyzrálost stříšek, nemusí se nutně jednat o dysplázii. Široké balení je však vhodné (já doporučuji na papírovou plenu 2 látkové na široko). Případných komplikací ve vývoji páteře se pro toto obávat nemusíte. S pozdravem MUDr Ivana Dostálová.

9.11.2009 18:57

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?