Rozdílný stupeň dysplazie kyčlí

(Diskuze k tématu Ultrazvukové vyšetření kyčlí kojenců)

Rozdílný stupeň dysplazie kyčlí

Dobrý den,
mám dceru, 3 měsíce, a byly jsme na druhém vyšetření kyčlí, kde nám doktor řekl diagnozu IIc. Ale před měsícem jsme byly u jiného doktora a ten nám sdělil IIa a Ib, což je hodně velký rozdíl. Prosím, poraďtě, kterou diagnozou se mám řídít, jestli mám jít ještě někam jinam a na jak dlouho je asi abdukční balení při diagnoze IIc? Velmi děkuji

9.2.2009 17:24

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Rozdílný stupeň dysplazie kyčlí / 9.2.2009 17:24

Nález IIc ve 3 měsících věku jistě není fyziologický, a doporučila bych spíše Pavlikovy třmeny, než pouhé abdukční balení či peřinku. Nález IIa se po 3. - 4. měsíci hodnotí již jako IIb, a tudíž taktéž patologický, vyžadjící abdukční léčbu. V každém případě bych spíše setrvala u 1 lékaře, který tak snáz může zhodnotit dynamiku vývoje kyčelních kloubů.

9.2.2009 18:55

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Děkuji, abdukční dečku máme již 2 měsíce. Ráda bych zůstala u jednoho lékaře, ale opravdu nevím, koho si vybrat. Přijde mi zvláštní, že podle lékaře došlo ke zlepšení na IIc a druhý diagnostikoval před měsícem IIa a Ib.

9.2.2009 19:28

Ještě si dovolím poznámku - máte Frejkovu peřinku, nález se lepší, není tedy důvod k nespokojenosti. Ve 4 měsících bych doporučila rtg snímek, a ten rozhodne, jak dál.

10.2.2009 16:03

Dobrý den, Typ IIc dle Grafa odpovídá acetabulární dysplazii I.st., tedy onemocnění kyčlí, které je třeba léčit abdukční pomůckou, nikoliv plenami na široko. Konsultace je samozřejmě možná v ambulanci po předchozím objednání.MUDr. Chládek

20.2.2009 16:04

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?