4 pleny při zlepšení nálezu?

(Diskuze k tématu Ultrazvukové vyšetření kyčlí kojenců)

4 pleny při zlepšení nálezu?

Dobrý den,
při propuštění z porodnice měla dcera kyčle obě 2A. V 6ti týdnech sin 2A dx 1B a nařízené abdukční balení 3PL po 24 hodin, kontrola za měsíc. Tam mírně zlepšeno, nález stejný, pokračovat další měsíc 3pleny..ve 4 měsíci na kontrole dle slov dr obrovské zlepšení, ale 4 pleny na další 2 měsíce!!!
Nechápu proč při obrovském zlepšení máme dávat ještě více plen, v těchhle vedrech je to fakt zážitek, dcera je neustále mokrá a opuzená. Mám navštívit ještě jiného ortopeda, aby nález také zhodnotil? zda je balení opravdu nutné, nebo třeba by nestačilo jen na noc? U nás je na kyčle vyhrazena poradna jednou týdně dvě hodiny. Ve 100 tisícovém městě opravdu zážitek. Fronta 50 maminek po celé 2 hodiny nemenšící se, prohlídka trvá sonem cca 2 minuty.
Děkuji za reakci Zuzana Panošková

23.7.2010 08:55

Probíhá odesílání formuláře

RE: 4 pleny při zlepšení nálezu?

Dobrý den, v úvodu textu popsané nálezy (typy 2A, resp. 1B) v 6ti týdnech jsou v této doby nálezy zcela normální. Pakliže probíhalo zlepšení, asi by nemělo vyžadovat zvláštní léčení. V textu ovšem chybí popsaná diagnóza a tudíž je obtížné se k němu vyjádřit. Vhodné by bylo jistě navštívit některéhoho z dalších ortopdů.
S pozdravem MUDr. František Picek, ORP Centrum Praha Dejvice, tel.: 233338112, www.orp.cz

15.11.2010 10:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: 4 pleny při zlepšení nálezu?

Dobrý den,
tento týden jsem byla již na 3. kontrole s dcerou. Dceři je 6,5 měsíce. Poprvé (6 týdnů) mi bylo doporučeno abdukční balení /sonografický nález vlevo - 1b, nezachyceno,vpravo - 1b, nezachyceno/ kontrola ve 4 měsíci - sonografický nález úplně stejný vlevo - 1b - nezachyceno, vpravo 1b - nezachyceno - doporučení lékaře - stav se lepší, nemusíte provádět agbdukční balení. 3. návštěva v 6. měsíci - sonografický nález opět stejný vlevo - 1b, nezachyceno,vpravo - 1b nezachyceno, doporučení lékaře abdukční balení. Už se v tom opravdu nevyznám, dcera vyšetření snáší strašně špatně, vždy strašně pláče. Mám tomu rozumět tak, že pokud bych celou dobu do 3. kontroly malou abdukčně balila (2 pleny), bylo by vše v pořádku? Jaká rizika mohu očekávat?

18.3.2011 14:29

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?