Vojtova metoda při PPS

(Diskuze k tématu Vojtova metoda)

Vojtova metoda při PPS

V roce 1956 jsem prodělala polio s ochrnutím dolních končetin. V současné době mám diagnostikovaný PPS. Po přetížené a bolestivé pravé koleno absolvuji rehabilitaci, kde mi byla doporučena Vojtova metoda. Absolvovala jsem zatím čtyři "sezení". Bojím se , že dojde k oslabení zbytkového potenciálu. Děkuji Šišková

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

18.1.2012 17:50

Probíhá odesílání formuláře

RE: Vojtova metoda při PPS

vážená paní Šišková,
Pokud jste stimulována opravdu odborníkem a dochází při terapii k reakci vašich svalových řetězců tak, jak Vojtova stimulace popisuje, potom je zvolena terapie vhodná, žádoucí pro probuzení vašeho ochablého svalového aparátu, propojení správných pohybových vzorů. Můžete pro své zlepšení pracovat též v Bobath konceptu, avšak doporučuji tyto dva systémy terapie podstoupit společně. Nevím proč jste dospěla k závěru, že při aplikaci Vojtovy terapie dojde "k oslabení zbytkového potenciálu." Ten přece můžete nadále využívat při samostatném aktivním pohybu. Jana Šimonková
www.fyzioterapeut.com
simonkova@fyzioterapeut.com

21.1.2012 07:44

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?