Dobrý den, mám roční dvojčátka, které se narodili o 7 týdnů dříve. Po porodu jsme byli sledováni v rizikové poradně, kde jsme také cvičili vojtovu metodu. Po cca 6 měsících, kdy se holky naučily vše (pást koníčky, plazit se a klečet na čtyřech) nám bylo sděleno, že vývojově jsou v pořádku a není nutné s nimi nadále cvičit. Nyní je jim rok, ale vývojově 10 měsíců, jsou obě velice mrštné, hravé, hodně rychle se plazí nebo „chodí“ po čtyřech, na kolenou dělají hopy hopy …převrací se snaží se sedat a přitahují se o nábytek apod. Měla bych prosbu, lékaři nás opět posílají na vyšetření jelikož by podle norem a tabule měly holčičky už sedět popř. se i stavět na nohy. Ja sice nejsem zdravotník, ale vím, že každé dítě se vyvíjí jinak. Kdyby se mi holky nehýbaly a měly problém se otočit nebo udělat základní věci tak by jsme to určitě řešila, ale chci se zeptat zda v tomto případě je nutná vojtova metoda? Nerada bych něco zanedbala, ale zase si myslím, že není kam spěchat. Děkuji za odpověď
Opožděný psychomotorický vývoj dvojčat
(Diskuze k tématu Vojtova metoda)
Nela
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
21.11.2008 11:31
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Jaroslava Marková
Praktické lékařství pro dospělé
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
Dobrý den, dle vašeho popisu se mi nezdá, že by to bylo nutné, myslím, že máte dost práce i bez cvičení. Hočičkám nic nechybí, dělají pokroky a potřebují mimo jiné matku, která není uštvaná.
19.10.2010 11:26
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?