dobry den,cvicim se synem uz od jednoho mesice ted je mu 7 mesicu,vojtova metoda mu moc pomaha ale jeste to neni uplne v poradku.kdyz jsme zacinali tak byl do tvaru c sestra riala ze je cecko od narozeni mel zaklon hlavicky nemel zapojene brisni svali museli jsme cvicit 4 krat denne a 2 tydne jsme dochazeli na rehabilitace cvicime 3 cviky na zadech na boku a na brisku svali na brisku se uz zapojili hlavicka je lepsi ale je tam jeste zaklon na prave strane jeste nema zapojeny sval nozici take nejsou v poradku jednu lopadku ma vejs nez tu druhou,sestra nam uz cviceni snizila na 2 denne snazim se abych synovi co nejvice pomohla.ale poradne nevim co se bude dit kdyz uz to vic vylepsit nepujde porad mi rikaj neco jinyho jednou mi reknou ze to nebude ani videt po druhe mi reknou ze se to neda vylecit ale jen minimalizovat kdyz si chci promluvit nemaji cas dokazali by jste mi pomoct dekuji
Částečný efekt Vojtovy metody
(Diskuze k tématu Vojtova metoda)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den, Žaneto,
cvičení Vojtovou metodou je časově i psychicky náročné pro maminku i miminko. Máte štěstí, že jste začali cvičit již v 1. měsíci po narození, respektivě že jste vy či pediatr postižení odhalili velmi brzy.
Cvičením se koordinace hlubokých svalů dá dobře spravit. Pokud máte pocit, že vývoj stagnuje a není takový pokrok, jak by jste si představovala, doporučovala bych Vám obměnit polohy nebo využít víc spoušťových zon nebo využít jiné spoušťové body pro zvýšení výbavnosti.
Mohu Vám též doporučit poradit se ještě s jiným fyzioterapeutem, případně více názorů či pohledů na situaci by Vám mohlo pomoci. Diskuze a dobrá informovanost rodiče je velice důležitá.
Přeji Vám pevné zdraví, Mgr. Iva Bílková
(plně certifikována na Vojtovu metodu, praxe 10 let)
www.fyzioklinika.cz
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?