dobrý den, ráda bych se zeptala, zda existují nějaká homeopatika na léčbu atopického ekzému..popřípadě co jiného krom "normálních chemických" léků a mastí by mohlo pomoci.
Předem díky za odpověď.
Homeopatika na atopický ekzém
(Diskuze k tématu Homeopathie (homeopatická léčba))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Dobrý den, Markéto,
ano, existují homeopatika. Jaké přesné homeopatikum bude vhodné konkrétně u Vás může určit jen homeopat se vzděláním v klasické homeopatii. V klasické homeopatii je třeba respektovat člověka jako celek, nikoli jen fyzický symptom. Neboli, pro různé lidi se "stejným" atopickým exemem bude třeba různých homeopatických preparátů. Více informací o klasické homeopatii můžete získat např. zde: http://www.marekvit.eu/clanky-homeo.htm.
Atopický exem je psychosomatická porucha, při jejímž vzniku a průběhu hrají významnou roli faktory psychické a vztahové. Doporučuje se proto komplexní terapie, která nebude zaměřená jen na péči o tělesnou rovinu, ale též o prožívání a chování a fungování v mezilidských vztazích. Jako ideální se jeví homeopatie v kombinaci s rodinnou (psycho)terapií.
Hezký den,
Marek Vít
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Dobrý večer, prosím, dá se homeopatií léčit obstipatie malých dětí, v našem případě dvouletého synka.
Děkuji za odpověď, Petra
návštěvník
Počet příspěvků: 7
omlouvám se, špatně jsem se vyjádřila...obstipace. Děkuji, Petra
| Basic member |
Dobrý den, Petro,
ano, jistě. Myslím, že homeopatie je v tomto případě ideální způsob léčby. Pokud nejde o ojedinělý akutní případ, platí totéž, co jinde v klasické homeopatii, totiž celostní přístup k pacientovi.
Hezký den,
Marek Vít
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Mé 19. leté dceři se objevil před 3 roky exém (zřejmě atopický) na rukou. Nebyl nijak rozsáhlý a ruce si dcera mazala jen když se stav zhoršil. Po maturitě se ale exém zhoršil a rozšířil. Protože masti už nezabíraly, obrátili jsme se na doktora, který léčí homeopatiky. Ten nám řekl, že ji exém vyléčí. Na rovinu jí ale sdělil, že nejdříve dojde ke zhoršení exému a teprve poté by se měl stav zlepšovat. Po 4,5 měsících od zahájení jeho léčby postihuje exém 5x větší plochu na rukou než na začátku jeho léčby. Jsem jako otec bezradný a nevím, co mám dělat. Dcera léčbě věří a rozhodně by ji nechtěla přerušit. Já mám ale obavy, kde to může skončit. Poraďte mi prosím!
Léčení atopického ekzému je svízelný problém, a to i homeopaticky, což mohu potvrdit se své více jak 20-tileté praxe. Osobně bych při tak dlouhém a výrazném zhoršení terapii změníl. Spíše pak provádím detoxikaci, podporuji vylučovací orgány, upravuji střevní mikroflóru a příp. kyselost vnitřního prostředí atp. Až poté opatrně homeopatika. Tzv. prvotní zhoršení by nemělo trvat tak dlouho a nemělo by být pro léčeného utrpením.
MUDr. Ladislav Fildán, Brno, www.fildan.cz
| Basic member |
Homeopatie, zdá se, v tomto případě ještě více "upozornila" na problém. Tady je, myslím, homeopatie krátká. Aspoň zatím. Mám tím na mysli, že při tomto a takhle dlouhém zhoršení, bych se jednoznačně doporučil porozhlédnout po psychických a vztahových kontextech. Např. s rodinným terapeutem specializujícím se na psychosomatiku. Atopický exem je i konvenční medicínou považován za onemocnění psychosomatické. Dokud neporozumíme vzájemným vztahům tělesného, psychického (prožívání a chování) a vztahového (rodinné a partnerské vztahy apod.), ani homeopatie nemá moc šancí. Ve chvíli, kdy rozumíme "řeči těla" (která je u každého jedince, každé rodiny jiná, na to je třeba pamatovat a paušálně neinterpretovat, že např. migréna je, protože...!), pak teprve dochází k trvalé léčbě, kde může homeopatie sehrát úhlohu katalyzátoru, který tyto změny urychluje.
S pozdravem MV
návštěvník
Zdravím. Doporučuji Homeopatickou poradnu Jany Koudelové, viz http://www.homeoporadna.com/.
Martina
návštěvník
Začala jsem s homeopatií kvůli jinému problému, nicméně jako ekzematik jsem se nevyhnula řešení právě tohoto nepříjemného problému. Atopickým ekzémem trpím od dětství. Na pár let okolo puberty zmizel, poté se objevil bohužel na obličeji a krku, kde předtím nebýval. Homeopatka mi doporučila omezit kortikoidovou léčbu, tudíž ekzém "který byl jakžtakž pod kontrolou" se nekontrolavetlně rozjel. Po pár dnech mě zachvátila panika a chtělo to pořádnou vůli - nedrbat, nemazat kortikoidními mastmi. Pouze jsem promazávala suchá rudá ložiska a hledala jak více si pomoct. Zakoupila jsem si omega 3 tobolky (možná jen "pro ten pocit" že se snažím něco dělat), zinkovou mast, která mi myslím hodně pomohla. Za pár dní jsem se neuvěřitelně v sprše sloupala. Kůže se loupe, loupe, loupe, výkyvy - zhoršeníx zlepšení, naštěstí se to postupem času více zlepšuje než zhoršuje. Nenapadlo by mě, že tak rozjetý ekzém lze vyléčit bez kortikoidů. Někde doporučují ekzematikům méně kontaktu vody s kůží, to se mi neosvědčilo, naopak každý večer chladnější vodou jemně omývat (event. jemně sloupávat drolící se kůži) poté namazat promazávadlem /já mám ambiderman/ a přes to jsem po chvíli dala zinkovou mast. Musím říct, že jsem se snažila i dietně omezit (mastná, slaná - (brambůrky :) ), mléčná, sladká) Třeba mé rady někomu pomohou, je to hodně o vlastní vůli a podpoře osob blízkých. V léčbě jsem "na začátku" tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat... všem co bojují držím palce