Zácpa při přechodu na nočník

(Diskuze k tématu Homeopathie (homeopatická léčba))

Zácpa při přechodu na nočník

Vážený pane doktore,
našemu dvouletému synovi se dostavila obstipace pravděpodobně při přechodu z plín na nočník...já to tedy alespoň tak vnímám,jelikož jsem nijak naporušila stravovací návyky, jíme dost zeleniny a ovoce, sladkosti zcela vynecháváme a jíme potraviny bohaté na vlákninu. Po týdenní hospitalizaci v nemocnici, kde syn podstoupi třikrát sono vyšetření a potvrdilo se, že jsou střeva i bříško vpořádku, nás propustili domů s tím, že mám tedy přejít zpátky na plíny do doby, kdy se opět synovi upraví vyprazdňování a doporučili nám spolupráci s psychologem/kou, kde bychom měli společnými silami pomalu přejít zpátky na nočníček. Je tento postup možný? Ptám se proto, abych zbytečně nevystavovala syna k něčemu, co by nemělo úspěšný průběh. Děkuji za odpověď a přeji hezký večer.Petra

7.4.2010 20:39

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Zácpa při přechodu na nočník / 7.4.2010 20:39

Dobrý den, Petro,
myslím, že ve Vašem případě je, aspoň podle informací, které mám do Vás k dispozici, doporučení vrátit syna na nočník správné. Pro každý přechod k dalšímu vývojovému stadiu je třeba zralosti. Nic se nedá uspěchat. Pokud se vyprazdňování po přechodu zpět na plíny upraví, máte vlastně vyhráno. Pak, až zase budete přecházet na nočník, dělejte to postupně. Jednak dítě samo musí pochopit a cítit, kdy potřebuje "na záchod" a postupně si o nočník i samo řekne. Pokud je na nočník pořád ještě brzo, většinou to vypadá tak, že dítě přestane tlačit a celkově se chová tak, že sezení na nočníku je jen taková hra, vlastně ani ještě nerozumí tomu, co se po něm chce. (Tlačit na to, aby někdo tlačil, bývá opravdu kontraproduktivní;-)).
Pokud by zácpa trvala i při přechodu zpět na plíny, pak bych doporučil kontaktovat psychologa, nejlépe rodinného terapeuta ve Vašem regionu.
Hezký den,
Marek Vít

8.4.2010 08:39

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, pane doktore,
děkuji za Vaše opovědi a čas, který jste mým dotazům věnoval. Vážím si Vaší práce. S pozdravem Petra.
Hezký zbytek dne.

8.4.2010 12:55

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)