Mám ten problém že pobírám velký invalidní důchod a proto mně to strašně láká na automaty.Kvůli tomu mám už všude dluhy kolem 100 000Kč.A bohužel mně někdy už ani nezbidou peníze na nájem a nazaplacení dluhů.
Závislost na automatech
(Diskuze k tématu Návykové a impulzivní poruchy)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Milá M.,
doporučuji aktivně se přihlásit na pobytové léčení závislostí např. v PL Bohnice nebo se poptat v psychoterapeutickém pavilonu v Kosmonosech.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den! Děkuji moc za radu!
návštěvník
Dobrý den ,byla bych ráda za jakou-koliv radu mám 11letého syna který kam vleze tam krade .Krádeže se začínají stupňovat od peněz doma cirka 2000-3000 tisíce měsíčně až po mobilní telefony u svých vrstevníků ,drobné krádeže v obchodech .Děkuji moc za odpověd
Dobrý den,
samozřejmě, že existuje možnost spojit se s institucemi... Neznám vašeho syna, jak je schopen empatie apod. Ale taky můžete systematicky vyzkoušet, že on bude nečekaně přicházet o věci, které potřebuje, na kterých mu záleží, které jsou jeho ... - nemyslím za trest, ale že bude okraden, že mu to někdo vezme a vy nebudete vědět, kdo to vzal... samozřejmě je pak třeba mluvit o tom, jak se cítil... co si myslí o těch, kteří mu to vzali ... jestli i on chce být takovým kdo ubližuje ...
návštěvník
Dobrý den ,tohle jsme už vyzkoušeli i o tom mluvily ,ale mělo to pouze krátkodobý efekt mu se samozřejmě nelíbí,že ho někdo okradl a neví kdo ale je to jako by ho to nastartovalo k další krádeži nebo k ublížení jiné osobě -dává najevo buď mě necháte nebo Vám teprve ukážu .Syn se léčí pro ADHD ,agresivitu ,impulzivitu,nesoustředění je dyslektik ,dysgrafik,levák a před rokem mu bylo naměřené podle doktorů nadprůměrné IQ 135.Připadá mi jak malý asociopat .K paní doktorce co chodíme jsem to všechno říkala ,ale ona mi řekla že léčí pouze poruchy soustředění ve škole což se teda povedlo syn měl přes to všechno dvě 2 na vysvědčení.Má 4 sourozence a boužel se stým nikdy nevyrovná protože dle diagnozy s dřívějška je nepřizpůsobivý a taky to dává patřičně na jevo - tím že jim ubližuje jako dává jíst mladším vodové barvičky s tím že jsou to kokyna normální jídlo jim bral a jedl nebo je agresivně byl když jsme udělaly opatření aby přestalo aspoň tohle ,že jsme udělaly každému dítěti svůj pokoj začaly pro změnu zase ty krádeže ,ale momentálně je to doma neúnosné -nedovedu si představit ,že by to začaly dělat i ty ostatní .Na otázku jestli i on chce být takovým kdo ubližuje odpověděl však co jsem udělal -no tak co tak jsem to vzal a docela dlouhý smích . děkuji
návštěvník
Dobrý den, poslední rok mám problém s tím, že občas hraju automaty, už jsem prohrál zhruba 15000 kč. Alkohol prakticky nepiji, dám si tak tři, čtyři malá piva, hospodu navštěvuji jen jednu a to maximálně 2 týdně, také jsem něco vyhrál, to ale nepočítám. Automaty také nehraji v žádném jiném podniku a ani je nevyhledávám, odhadem hraji maximálně dvakrát za měsíc a nikdy jsem se nedostal kvůli nim do nějakých větších finančních potíží, přesto mne každá vyhozená koruna velmi mrzí a 15000 kč už jistě není malá částka. Mám velký strach, abych nehrál. Nechci hrát, neláká mě to, občas tam ale hodím třeba dvacku či padesátku a někdy se zaseknu. Do podniku chodím za kolegy a kamarády, kterých si velmi vážím, jsme všichni lidé s vyšším vzděláním, ale i oni tam občas něco hodí.Právě od nich jsem to okoukal. Poraďte mi prosím jak se tohoto nešvaru zbavit a nemuset přitom sedět izolovaný doma. Předem děkuji.
návštěvník
Promiňte mi mou stylizaci, chtěl jsem napsat, že restauraci navštěvuji maximálně dvakrát týdně, došlo k chybě, neboť jsem si to po sobě nezkontroloval.Osobně se cítím totiž poněkud nesvůj, když přiznávám tento svůj nešvar.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,potřebovala bych poradit.Mám strach o svého bratrance.Někdy asi před 5 lety začal hrát automaty.Ze začátku se zdálo,že toho nechá?ale bohužel.Má už kvůli nim velké dluhy.Pracuje od nevidím do nevidím,soboty neděle.A vydělané peníze pak nahází do hracích automatů nebo do fortuny.Už několikrát jsem si s ním chtěla popovídat,ale nemá zájem.Je uzavřený do sebe.Chtěla bych mu moc pomoct,ale nevím jak.Moc ho štve,když prohraje peníze,ale s nikým pak nekomunikuje leží doma.Prosím poradte co bych pro něj mohla udělat.Předem děkuji