Dobrý den, mám problém, se kterým si opravdu nevím rady. Před dvěma a půl lety jsem se vdala za skvělého muže a žiji si opravdu skvěle. Než jsem se vdala měla jsem hodně stresové období v práci, kterou jsem brala velice zodpovědně a provázely mě nevysvětlitelné zdravotní potíže. Začalo to vystouplými flíčky na kolenou, předloktí, obličeji, které jsem léčila pomocí léků na alergii. Poté jsem začala mít problémy s dýcháním-neuměla se nadechnout, později vnoci jsem se budila.Praktický lékař mi předepsal neurol na úzkost, později i toto ustálo. Po nějaké době jsem začala špinit, takže jsem se léčila i u gynekoložky v podstatě doposud. Mezitím jsem začala pociťovat pravé prso-nebolelo, pouze jsem jej měla citlivé občas uzlinka která putovala, byla jsem na sonu prsu-v pořádku. Před sonografickým vyšetřením jsem začala mít obrovské úzkostlivé stavy propojené panickou hrůzou z nemoci(babička zemřela na rakovinu prsu). Začala jsem tedy užívat Neurol a po pár dnech jsem vysadila, protože už bylo vše v pořádku. Je to možná rok a stavy se mi vrátily možná ještě horším způsobem.Začala jsem užívat Neurol ale mám strach, že se mé stavy budou zhoršovat a nevyléčím se. Plánuji do budoucna miminko a chci být zdravá. Děkuji za odpověď a omlouvám se za dlouhý text
Úzkostné stavy, strach z nemoci
(Diskuze k tématu Neurotické poruchy)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, Deany
Úzkostné stavy, strach z nemoci a jiných životních situací mívá spousta lidí. Jediným zásadním rozdílem je schopnost tyto strachy a následovné úzkosti zvládat vlastními vnitřními silami.
Každý tento stav má své spouštěče .... příčiny. V první řadě musíme ony spouštěče umět odhalit a pojmenovat.
K pojmenování a odstranění oněch spouštěčů léky příliš nepomáhají. Chci tim říct, že musíte v sobě najít onu vnitřní sílu a prostě se vzmužit.
Toto je o Vás a záleží jen na Vás jak toto vybojujete. Ostatní tělesné projevy jsou zpravidla psycho - somatické stavy , tedy reakce vaši psychiky , která se následovně odráží na stavu těla. Věřte mi , je lepší být zdravá a bez antidepresiv. Pokud toto není ve vašich silách , klidně navštivte psychologa rád s vámi Vaši situaci probere a poradí Vám.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Děkuji velice za odpověď.
návštěvník
Dobrý den, mám podobný problém.Tak asi každý druhý den mě popadne strašná panika ze smrti.Někde mě píchne a už si myslím, že mám nějakou nemoc a čím víc na to myslím a přemýšlím, tím je to horší a začínám panikařit!Tak se ptám sama sebe, jestli je to vážné a jestli se to může zhoršit!Mám 5ti měsíční miminko a prožila jsem si i poporodní depresy, ale naštěstí se z ní sama dostala z ničeho nic to přešlo!!Co jsem porodila, tak mám tyhle stavy a hrozně se bojím, že z toho může být něco vážného!!Mívám i výkyvy nálad a tak se chci zeptat, jestli se poporodní deprese může i vrátit??A nebo je to vážne úzkost a jestli to přejde!!Víte, manžel je stále na cestách a na všechno jsem většinou sama, tak možná i tím to může být?Děkuji za radu a odpověď
návštěvník
Dobrý den jsem studentka střední školy prvním rokem.Ještě než jsem na školu nastoupila jsem byla na letním táboře asi 300km od domova kde jsem najednou druhý den měla pocit že se udusím.Neustále jsem se musela nadechovat a skoro nic nejedla a měla jsem panickou hrůzu ze smrti.Tohle jsem zažila poprvé,kdy po 5 dnech pro mě rodiče museli jet,protože jsem byla plačtivá a nemohla jsem dýchat.Byla jsem na veškerých vyšetření a vše v pořádku.Od té doby jsem měla asi měsíc docela úzkostné stavy a deprese a pořád jsem brečela.Od mala jsem zdravé dítě jezdil ajsem pořád někam pryč bez rödičů už od 6 let na školní výlety apod.Od té doby den co den mám zhoršené dýchání a někdy úzkostné stavy a deprese.Zejména třeba v autobuse nemůžu dýchat a mám to v krku sevřené.Jakmile vystoupím vše přejde.Nechápu čím to můž být před pár lety mi zemřela babička na rakovinu bylo jí asi 54let a milovala jsem jí..viděla jsem ji i v průběhu nemoci nevím jestli to tím může být.Při jídle mám někdy pocit že nespolknu soustu přitom to jde hladce jen z ničeho nic,protože se mi to prostředí prostě nelíbí.Nebo jdu do cukrárny která je tmavě červená a rozbolí mě tam hlava a je mi špatně.Nechápu to a dost mě to otravuje.Nechi brát žádné léky,ale už fakt nevím.Musím přiznat že mám i strach ze smrti a neustále na něco takovýho myslím.Poraďte mi prosím nevím co mám dělat jsem dost mladá na takový stavy.Děkuji
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se Vás optat na mé problémy s úzkostí. Je mi 21 let a léčím se už skoro rok na úzkostně depresivní stavy. Momentálně si žádám i o invalidní důchod poté co mi můj lékař oznámil, že nejsem schopná práce. Mám anxiozní neurozu a emoční labilitu. Beru prášky (Aurorix 150mg 2-1-0, Lexaurin 3mg 1-0-0 a Xanax 2mg při potížích, ale beru ho již od října a jsem na něm závislá a neklid mám denně, tak si ho musím brát každý den.Když někam mám jet, tak je to automatické a když jsem doma, tak se to po většině objeví tak kolem odpoledních hodin. V 11ti a v 16ti letech jsem byla na operaci cysty a v 16ti letech jsem měla psychické problémy u 3 roky staršího bratra který uýíval a stále užívá pervitin a byla jsem svědky jeho křečovitých záchvatů. To mi trvalo 2 roky než jsem se z toho dostala bez prášků, ale psychoterapiema. Minulý rok v červenci mi začaly závratě a já netušila, že se jedná o úzkost a začala se léčit až v říjnu. Psychiatrickou léčebnu beru jako tu poslední variantu, můžu se optat jak dlouho to může cca ještě přetrvávat? celkově ta úzkost jak nejdéle může se držet toho člověka? moc děkuji za odpověď.Michaela