Hysterické záchvaty

(Diskuze k tématu Poruchy nálady)

Hysterické záchvaty

Dobrý den,
je mi 27 let, vdaná, mám malé dítě. Už od malička jsem měla problém s občasnými hysterickými záchvaty, kdy jsem se hůř ovládala a mlátila kolem sebe (rozbila jsem příteli půlitr o hlavu, když mě nechtěl jít doprovodit, cítila jsem se zoufale). Teď už byl nějakou dobu klid, občas, když mě někdo nažene do bezvýchodné situace, zhroutím se tak, že mám záchvat pláče a stále mám tendenci mlátit věcma.
Dnes jsem se ale už hodně lekla. řešíme hodně finančních i osobních problémů, manžel řekl, že odjede k rodičům za malým, já věděla, že nemůžu, musím uklízet a jít ráno do práce atd., a přišel na mě takový hysterický záchvat, že jsem absolutně nedokázala ovládat své tělo. Jen jsem přihlížela tomu, jak se moje tělo zmítá po zemi a já hystericky řvu a nešlo s tím nic udělat, trvalo to asi 5 minut a pak to polevilo a vrátila jsem se k sobě. Co s tím můžu udělat? Bojím se, aby se to nezhoršovalo. Prosím, poraďte

13.7.2011 19:39

Probíhá odesílání formuláře

RE: Hysterické záchvaty

Vážená, budu velice stručný - sama situaci nezvládnete, proto vyhledejte co nejdříve pomoc u psychiatra, bez jeho akutního zásahu se neobejdete a následně (i třeba s jeho pomocí) podstupte psychoterapii u erudovaného psychologa či psychoterapeuta. Uděláte to hlavně pro sebe, rovněž pro děcko i pro manžela a společný váš budoucí život. Nic neodkládejte!
Mgr. Bohdal

13.7.2011 20:31

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Připojuji se ke kolegovi, konzultace s terapeutem zaměřená na zvládání těchto stavů a možná i vyjasnění vaší situace a příčin vašeho stavu může být velmi nápomocná...

14.7.2011 08:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobry den.Muj pritel me vulgarne ponizuje,vydira,vyhrozuje a ja nemam s ditetem,kam jit,tak se to snazim zvladnout,ale jemu staci jen kdyz je v koupelne par kapek a uz me nadava do prasat,lidskych odpadu....atd.Driv jsem jen plakala,mela deprese,hubla,nemohla spat.Ale nyni se ze me pomalu stava zruda taky.Taky uz ho ponizuju,chovam se hystericky a dokaze me svym krutym jednanim,tak vyprovokovat,ze citim nenavist a ztracim uz svou dustojnost,zacala jsem pit(abych nevnimala)na spani si beru prasky.Podle me je pritel psychopat a ja zrejme hysterka.Sice me vsechny kamaradky rikaly,ze kdyby s nimi tak muz zachazel,tak by ho asi zabily a nemam si delat hlavu,ze jsem byla hystericka,ale ja si myslim,ze asi hysterka jsem.Muj pocit je...okamzite od takoveho muze utect a uz se,ani neohlednout,ale strach,tlak,soucit k synovi,finance,bydleni...Prosim muzete me poradit na koho se mam obratit a pokud jsem hysterka,tak jak se mam naucit necitit,netrpet manzelovo ponizovani a vyhruzky,tak abych se nezblaznila uplne.Dekuji Petra

30.9.2011 00:12

Kvalitní  (13)    Nekvalitní  (0)