Poporodní deprese

(Diskuze k tématu Poruchy nálady)

Poporodní deprese

Dobrý den,zajímalo by mne jestli po dvou letech po porodu mohu trpět poporodní depresí,nebo je to něco jiného?
Je mi 33 a mám dvě krásné zdravé děti a velmi dobrého partnera.
I přes to mám čímdál častější návaly úzkosti a snad i strachu,následují silné bolesti na hrudi,motolice a nasleduje pláč,ne hystericky hlasitý ale tichý za to se opravdu nedá zadržet.Partnerovi to vadí takové mé výkyvy,způsobuje to tedy mezi námi velké problémy,připojují se tedy i obavy o jeho ztrátu.
Já asi uplně neumím popsat veškeré mé pocity.Měla bych někoho navštívit,nebo se to vstřebá?
Děkuji za radu jana C.

6.2.2012 09:34

Probíhá odesílání formuláře

RE: Poporodní deprese

Zdravím Vás. Doporučuji navštívit terapeuta, i když je samozřejmě možné, že se to vstřebá:-) Ale možná tomuto procesu můžete lépe pomoci a společně s odborníkem hledat zdroje podpory a zvládání... Držím palce, Michal Petr

6.2.2012 11:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Poporodní deprese

dobrý den,
děkuji za doporučení a radu.Nic jiného než navštívit terapeuta mi asi nezbude,mám velmi špatnou přístupnost do nějakého města abych mohla pomoc vyhledat o to je to komplikovanější.
Jak jsem se již zmínila,stavy trvají již dlouho ( hodně jsem je přisuzovala menstruačním ciklům), ale zhoršují se v poslední době velmi rapidně.Nemít doma psy,(což je vždy to co mne dokáže aspoň na chvíli odpoutat od hororových myšlenek,díky za ně opravdu)bylo by to velmi špatné .... do mých myšlenek se mi vkrádají už i ty nejhorší představy,které mne v lepších chvílích samotnou děsí.
Myslíte že by to mohli být ,,jen,, poporodní deprese? A myslíte že psychologický terapeut bude lepší než psychiatr?
Rozhodně s tím asi musím něco dělat,už se to dá těžko vydržet.
Děkuji J.C

7.2.2012 16:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)