Panický strach

(Diskuze k tématu Poruchy nálady)

Panický strach

Dobrý den,nedávno jsem měla menší zdravotní problémy,"srdeční arytmie",ale to není ten hlavní rpoblém,najednou jsem si uvědomila že jsem smrtelná, a od té doby na to neustále myslím,mám panický strach ze smrti. V noci nemůžu spát,často se budím se svíravou bolestí na hrudi,vlastně mě ten strach budí, přes den to není tak strašné, mám dvě malé děti takže,není moc času na to myslet ale jak usnou, nebo jsem chvilku v nečinnosti, už mě to v ytý hlavě naskočí. Můžete mi poradit co stím, trápí mě to jak mě to dovede rozhodit, jsem plačtivá,..Bývala jsem veselá pohodářka a ted mě tohle ubijí.

28.11.2009 10:12

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Panický strach / 28.11.2009 10:12

Doporučila bych vám naučit se nějakou relaxační techniku, při které se zklidní vaše mysl. Alespoň občas si také najděte čas pouze sama pro sebe, kdy si budete moci uvolnit své myšlenky od běžných starostí. Večer před spaním si zkuste vzít nějakou odpočinkovou knihu. Je třeba, abyste se zaměřila více na pozitivní stránky života a odpoutala se od negativních myšlenek, které se vám objevily v důsledku náhlé zdravotní obtíže. Takovéto obavy občas mohou napadat každého člověka, ale je třeba si uvědomit, že tím, že se jimi zabýváme, se pouze ochuzujeme o čas, který bychom jinak mohli příjemně strávit. Hledejte si tedy dostatek podnětů, které vás plně a zároveň pozitivně zaměstnají. Pokud by se vaše pocity nelepšily, bylo by vhodné vše probrat s odborníkem, který vám může pomoci vhodně zvolenou psychoterapií.
PhDr. Radomíra Kunová

2.12.2009 20:36

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)