Noční halucinace a strach z usínání

(Diskuze k tématu Poruchy spánku)

Noční halucinace a strach z usínání

Dobrý den,
mám určitý problém, je mi 16 let a už asi 2 měsíce jsem se pořádně nevyspala, nemůžu vůbec usnout, bojím se být v místnosti sama a snad pokaždé než jdu spát, tak mám halucinace. Vídám, jak mi po pokoji chodí postavy, nebo siluety lidí, sklání se mi k posteli, stojí u dveří, sedí na židli, přibližují se, tak se v noci bojím usnout. Spím třeba 3 nebo 4 hodiny denně a potom jsem ve škole hrozně unavená, ospalá, protivná, nervózní a neustále mě bolí hlava, ani prášky už mi nezabírají. Tak jsem se chtěla zeptat, co mám dělat, nebo jestli si mám dojít k psychiatrovi, nebo někam? Zatím o tom nikdo neví, každý den si říkám, že to už je snad naposledy. Předem děkuji za odpověď.

6.2.2012 08:44

Probíhá odesílání formuláře

RE: Noční halucinace a strach z usínání

Vážená slečno, řešení problému který popisueje bych v žádném případě neodkládal a co nejrychleji navštívil psychiatra či ještě lépe "Spánkové studio". Tato studia jsou dnes zřízena prakticky u všech krajských nemocnic.
Ještě jednou opakuji, ve vlastním zájmu nic neodkládejte. Přeji zdárné zvládnutí problému Mgr. Bohdal

6.2.2012 09:01

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, doporučuji kontaktovat DPS Ondřejov v Praze, který se specializuje na komplexní terapii příznaků, které popisujete. Ať už jde o psychiatrickou péči, psychoterapii individuální, rodinnou a skupinovou. Obraťte se třeba na MUDr. Skálovou nebo přímo na primáře MUDr. Jarolímka. Všechny potřebné kontakty najdete na www.ondrejov.cz.
S pozdravem
Marek Vít

7.2.2012 10:18

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Děkuji moc za rychlou odpověď. Jen jsem se chtěla ještě zeptat, jestli s tím nejde dělat něco jiného, nebo tomu nějak předejít, než hned jít za psychiatrem nebo kontaktovat spánkové studio popř. DPS Ondřejov. Ze včera na dnešek se mi zase spalo o trochu líp, sice jsem usnula asi až někdy ve 2 ráno, ale za to jsem se nebudila, spala jsem asi 5 hodin, což je asi nejvíc za poslední 2 měsíce.

10.2.2012 10:07

Dobrý den, pomoci by Vám mohl i psycholog či psychoterapeut.
S pozdravem PhDr. Věra Drtinová

10.2.2012 10:16

Zkuste hypnoterapii, já se jí věnuji řadu let a s odstraňováním podobných problémů mám velmi dobré zkušenosti. Mgr. Bohdal

10.2.2012 10:18

A co je teda lepší? Psycholog nebo psychoterapeut? A jak funguje ta hypnoterapie? A Myslíte, že mi to pomůže?

13.2.2012 20:03

Co se týče otázky, jak funguje hypnoterapie, tak by bylo nejlépe se podívat na odborné články v literatuře či prostřednictvím Googlu atd., psycholog - klinický psycholog (absolvent jednooborového studia) se může, ale také nemusí zabývat psychoterapií a psychoterapeut se naopak touto zabývá a nemusí to být jednooborový psycholog (klinický psycholog). S pozdravem Mgr. Bohdal

13.2.2012 20:16

Tak děkuji moc za rady, uvidím co se dá dělat, snad to nějak půjde, i když mi přijde, že se ty halucinace snad ještě zhoršili. A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli je možné, že to mám z toho, že mi nedávno umřel děda a strejda a pár dalších lidí z okolí? Jinak Vám ještě jednou děkuju.

13.2.2012 20:26

Samozřejmě i úmrtí blízké osoby, či více osob, se může projevit a následně ovlivnit náš psychický stav, každý jsme jinak odolní na zpracování různých zátěží. Je tu nebezpečí, že právě takové ataky by mohly "odstartovat" problém (duševní i tělesný) který do současné doby byl v klidu, "spal", byl "zakuklený". Proto v případě, že v brzké době se situace nezlepší, tak bych šel za odborníkem. Mgr. Bohdal

13.2.2012 20:34

Dobře, dobře, uvidím jak se to bude dále vyvíjet. Strašně moc děkuji, alespoň vím, z čeho to možná mám, jiné vysvětlení pro to zatím nemám, nechápu to. Ještě se podívám po internetu někde jinde, jestli na něco nepřijdu, opravdu zatím moc děkuji. S pozdravem Nikola Prosová

13.2.2012 20:44