Noční halucinace

(Diskuze k tématu Poruchy spánku)

Noční halucinace

Dobrý den,
jsem 20-letý student a již od mých 14 let mám problémy se spaním. V prvotní fázi se problém dostavoval jednou, dvakrát měsíčně, v současné době je to i třikrát do týdne. Abych popsal zmiňovaný problém-Během spánku se mi podaří otevřít oči, dívam se před sebe, vše odpovídá skutečnosti, jen se nemohu hýbat, mam pocit, že nemohu ani dýchat, jen se dívam směrem položení hlavy. Do toho se spouští různě halucinace, ať už sluchové či vizuální. (Pro příklad- Jednou jsem se díval na zeď, kterou mam u postele, na které se začaly objevovat jednotlivé cihly a následně se přemisťovaly, jindy poslouchám rádio (i když v místnosti ve skutečnosti nic nehraje), nebo jsem svědkem lidí, kteří se prochází po pokoji, či nekončícího křiku z vedlejší místnosti.) Po opravdovém probuzení se mi ještě několik minut klíží (a to doslova-ze strany na stranu a nedá se to zastavit) oči. Pokud se úplně neproberu a nejdu se třeba na chvíli projít a vzápětí usnu znova, tento stav se opakuje. Stalo se mi, že jsem se v tomto stavu nacházel i pětkrát za sebou. Je to velmi nepříjemné, ač vím, že to jsou jen bludy mého mozku jde o velmi znepokojující stavy a začínam být bezradný. Někdy mě napadne, že už snad radši ani spát nebudu. Každopádně jsem si jistý, že to nejsou jen sny, opravdu mam oči otevřené, nemohu se hýbat a křičet, prostě nic. Prosím o radu nebo nějaké doporučení, jsem zoufalý :-)

Lukáš

17.6.2010 17:37

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Noční halucinace / 17.6.2010 17:37

Ještě dodám, že při tomto stavu jsem i myšlenkově zcela při vědomí. Většinou se během toho uklidňuji, že mám zase ten svůj stav a že to snad brzo přejde nebo si řikám, ať už se vzbudím a prosím (ač nevěřící) všechny sváté ať mi pomůžou se vzbudit.

17.6.2010 17:46

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)
Odpověd na Noční halucinace / 17.6.2010 17:37

Dobrý den Lukáši,
v ČR se poruchami spánku zabývají odborná pracoviště - "Spánková studia", která jsou téměř ve všech krajských nemocnicích. Jistě nebude pro Vás problém prostřednictvím internetu nějaké najít, které by bylo nejdostupnější. Tam provedou odborné vyšetření, stanoví diagnózu i následný způsob léčení. Určitě své potíže nepodceňujte a odbornou pomoc vyhledejte co nejdříve. S pozdravem Mgr. Bohdal

17.6.2010 18:07

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)
RE: Noční halucinace

Dobrý den,
Spím 7 hodin denně. Po probouzení se necítím odpočatý téměř nikdy. Mám fyzicky i psychicky náročnou práci. Po příchodu domů mám problém zůstat vzhůru. Když něco dělám tak je to dobrý, ale jakmile si sednu abych si odpočinul většinou okamžitě vytuhnu a alespoň hodinu musím spát nebo vypiju energetický nápoj. V noci mám pak problém usnout. O víkendu se probouzím brzy (samovolně), ale ještě před polednem zase usínám. Je to spánková porucha? Ps:jsem kuřák,alkohol skoro nepiju.
Předem děkuji za odpověď.

15.7.2010 16:39

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
Letos jsem se skrze mé přátelé dostal k holografickým čipům s USA. Užil jsem čip Rest Quiet a můžu říct, že jsem se opravdu vyspal do růžova a pro potlačení únavy a zvýšení koncentrace, jsem užil čip Pure Energy. Můžu jen vřele doporučit. Bez lékařů, léků a jiných chemických látek, funguju podle svých představ a přátelé z mého okolí taktéž. Pokud by jste měli zájem, se s těmito produkty setkat, kontaktujte mě na mailu vasek710@seznam.cz, rád Vám pomůžu, jak se k produktům dostat a jak je správně užívat.

Mějte se krásně.

24.7.2010 13:38

Lukáši, Váš článek je šílenej, kontaktuj mě, zašlu ti pár čipů na vyzkoušení a uvidíš sám.

24.7.2010 14:03

Lukáši, já mám úplně stejný problém. Trvá to asi 6 let. Prvně to bývaly jen halucinace + příšerný pocit úzkosti, který se zhoršoval a zhoršoval, nedalo se to vydržet, potom se to spojilo i s pocitem, že na mě někdo šahá a divný zvuky. Vždycky se musím strašně koncentrovat na to, abych otevřela oči. Je to dost těžký, hned se mi zase zavírají a všechno se vrací. Pomáhá mi se koukat se pak do světla, třeba lampička. Nemůžu se pohnout, nemůžu řvát, ale jsem plně pod vědomím, všechno si pamatuju... Někdy mám strach, že se z toho už neprobudím. Několikrát jsem se snažila to nechat být, že se tomu nebudu bránit, ale ten pocit je silnější, silnější... Nedá se to vydržet. Prosím dej mi vědět, jestli ti někde pomohli a o co šlo. Několikrát jsem přemýšlela, že by bylo dobrý někam si dojít. Ale pak se to třeba delší dobu neobjeví a já si říkám, že to není asi vážný...

18.5.2012 16:16