Dobrý den,mám problem se synem 17l,užíva mariuhanu,minumalně rok,má prblemy ve škole s učením a chováním.Myslím že to bere denně,soudím to podle jeho chování,apsolutně si dělá co chce,zvlášt ted o prazdninách,nechodí ani domů.Mam obavu,že se tím u něho take objevila psychicka porucha,kterou ma i jeho otec.Už sem skoušela i poradnu,ale on tam dobrovolně nechce.Zajímalo by mě jestli bych ho mohla dostat na lečení i bez jeho souhlasu.
Syn 17 let užíva mariuhanu, problemy s učením a chováním
(Diskuze k tématu Poruchy vyvolané užíváním psychoaktivních látek)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní, co se týče léčby Vašeho syna bez jeho souhlasu, tak mám obavu, že jej dostat na "uzavřené oddělení" psychiatrie, není "zatím důvod", je nereálné a když jej nějakým způsobem dostanete do specializované léčebny, tak - když sám nebude motivován, uteče. Na druhé straně, pod vlivem prostředí v takové léčebně ( uvidí v reálu k čemu vede závislost na drogách u těch, kteří rovněž svoji drogovou kariéru začínali kouřením marihuany) může změnit jeho postoj a svůj problém brát vážně.
Adiktologií (léčba závislostí) se zabývám ředu let a setkal jsem se s obojím. Zkusit by se mělo všechno.
S pozdravem Mgr. Bohdal