dobry den,.
jsem studentem lekarske fakulty.. mam hodne uceni a zkousek..
chci se ucit jen ze nemohu celu dobu soustredit.. vic jak 5 hod za den nedokazu..
znami me radili.. ze ritalin je uzasny ke studiu..
kolilk je maximalni davka za den? jak ho mam brat, rano nebo vecer? jaka je maximalni doba uzivani? kdyz ho budu brat 2 mesice a v jake davce...
dekuji moc..
Ritalin ke studiu
(Diskuze k tématu Poruchy vyvolané užíváním psychoaktivních látek)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážený studente medicíny, mohu-li poradit, zapomeňte na Ritalin, volte raději změnu životosprávy hlavně v období učení (přestávky vyplněné pohybem, zdravá, lehká strava,....). Na Ritalin se poměrně rychle získá nejdříve návyk a to je jen krůček od závislosti na něm event. dalších drogách. Zadejte si jej do Googlu a přesvěčte se co o něm sdělují jiní, kteří rovněž doufali, že jim "pomůže" při učení.
S pozdravem Mgr. Bohdal ( mimo jiné psychoterapeut a adiktolog PL Červený Dvůr - spec. léčebna závislostí)
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobrý den mám 9 letého syna chodí do 3 třídy má poruchu soustředěnosti a užíval dlouhodobě ritalin cca jeden rok pak mi lékař doporučil nový lék a to concertu nejdříve jsme testovaly výsledky při concerta 36 ta se mě osobně zdála dosti silná syn byl takový nějaký nesmál se nic ho nebavilo tak jsme zvolily concertu 18 a ta zase pro změnu neměla skoro žádné učinky takže jsem byly nucený přejít zpět na concertu 36 jak ale asi víte tento lék je dosti finančně nákladný což samozdřejmě v naší situaci nehraje roli jen mi jde o to pokud je vyvinut takový lék zda je tam aspon snížené riziko závislosti na drogách ted jsem zjistila že existuje lék přírodní Eye q cps 60-Olej z mořských ryb s vysokým obsahem EPA, olej z pupalky, přírodní vitamin E. prosím nemáte nějaké informace s jeho používáním a zda je opravdu účinný ? úplně nejraději bych byla kdyby syn přestal brát léky a dostal ve škole asistenta ale toho nám bohužel zamítli že již maji vyčerpané dotace a že bych jsi ho musela hradit já sama což se obávám že již finančně nezvládnu díky za vaší radu
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Prosím a co třeba Piracetam? Usnadňuje učení, mohhou se vyskytnout nějaké nežádoucí účinky, ale většina uživatelů je s ním spokojena..