Závislost na pervitinu

(Diskuze k tématu Poruchy vyvolané užíváním psychoaktivních látek)

Závislost na pervitinu

Dobrý den,potřebovala bych poradit,jak se zbavit závislosti na pervitinu.Užívám ho pravidelně už rok a půl,ne nitrožilně a nedokážu s tím skončit.Prosím poraďte.

24.6.2009 19:03

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Závislost na pervitinu / 24.6.2009 19:03

Jako u každé fyzické závislosti je třeba začít detoxem, tzn. zbavit tělo drogy. Přestat užívat drogu je spojeno s abstinenčními příznaky, které jsou nepříjemné, a proto uživatel často po droze opět sáhne. Pokud odabstinování/detox nejste schopna projít vlastními silami, je vhodné se zcela beze studu přihlásit na detoxikační pracoviště např. v psychiatrické léčebně v Kosmonosích. Pak bývá vhodé mít dohovořenou následnou pobytovou léčbu pro závislosti. To by vám mohli poradit v regionálním K-centru.
Držím palce k odvaze.

24.6.2009 19:16

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (7)
RE: Odpověd na Závislost na pervitinu / 24.6.2009 19:03

bludy doktorske obludy

21.4.2012 23:49

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Odpověd na Závislost na pervitinu / 24.6.2009 19:03

Naucene hovna pani Mgr. Stepankove. Stepankova, kdyz radis, tak si aspon o te latce neco precti. Ne ze sis zapamatovala ze skoly tuto obecnou odpoved a ted vesele radis. A vubec lidi co nemaji s danou veci zkusenost nemaji co mluvit. Naucit se nazpamet teoreticke odpovedi nikomu nepomohlo

24.5.2012 12:31

RE: Závislost na pervitinu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné, aby člověk závislý na pervitinu nespal 17 dní v kuse. Kromě teda toho že jednou za den usne třeba na 15 min v tramvaji. Děkuji za odpověď.

26.3.2011 19:45

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

I já přeji dobrý den, to co uvádíte v dotazu je charakteristické pro dlouhodobé a intenzivní užívání některých psychotropních látek, konkrétně pervitinu. Vzhledem k tomu, co popisujete, "jede tento člověk do vyčerpání svých fyzických i psychických zásob" a když nedojde k radikální změně - odbornému lékařskému zásahu - detoxikaci, pravděpodobně dojde k vážnému poškození zdraví (psychickému i tělesnému) event. k úmrtí. Proto doporučuji neváhat a vyhledat odbornou pomoc.
Neváhejte - jednejte!!!! Mgr. Bohdal

27.3.2011 09:06

Bohužel se jedná o člověka který na mne nejspíš nedá... Ale děkuji za odpověď. Sama jeho závislost nechápu.

27.3.2011 11:35

dobrý den, už je to pár týdnů co nekouřím marihuanu. kouříl jsem s přestávkami asi 2 roky, samozřejmě je jasné, že zapálit si jointa je tak snadné že... byl jsem tak vyčerpán že jsem s tím musel seknout. chtěl bych se zeptat jestli je možné, že jsem nekouřil jen samotnou marihuanu? Byl to opravdu jen tak silný model? Poslední dobou se mi zdá když to srovnám, tak dva roky zpět, že začíná být marihuana spíše tvrdá droga. Chci jen vědět zda je možné pervitin taky kouřit, jestli existuije šance, že do marihuany někdo může něco přidat?

30.6.2011 21:26

Kvalitní  (9)    Nekvalitní  (0)

Pobavil si mě, proč by to asi tak někdo dělal? Vyšlo by ho to mnohem nákladněji a když už tak se tam rvou různé prášky, aby se z horšího modelu udělal bolehlav. Má to dvě jednoduchá řešení: Přestat a nebo najít člověka, který si pěstuje u sebe na zahrádce.

10.5.2012 23:29

Rehabilitační centrum EXIT pomáhá lidem,kteří jsou
závislí na drogách, alkoholu nebo gamblerství
Pokud patříte mezi ty lidi, nebo někoho takového znáte, kontaktujte nás:
tel.:737212824 , 603 880 068 , email:rcexit@seznam.cz, skype:rcexit10,
webové stránky : www.exitrc.webnode.cz.

11.5.2012 18:41

dobry den prosím poradte mi někdo už 10 let užívám pervitin od 14 let sem si ho začala píchat 8 let jsem si píchala a ted 2 roky šnupu ale káždy den bez toho nemužu nic udělat prosím už nevim jak dál s tím vším

24.3.2012 01:28

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

Vážená, to co uvádíte ve svém dotazu svědčí o dlouhodobé závislosti. Když v tom budete pokračovat, dojde ve finále u Vás k vyčerpání fyzických i psychických sil a když nenastane radikální změna - odborný léčebný zásah - detoxikace s následnou léčbou, pravděpodobně dojde k vážnému poškození zdraví (psychickému i tělesnému) event. i k úmrtí.
Já osobně se zabývám problematikou závislostí více jak 20 let, proto vím o čem píši.
Je celá řada specializovaných zařízení, kde se závislosti (včetně na pervitinu) úspěšně léčí. Podotýkám, jedná se o dlouhodobou záležitost, proto čím dříve se s léčbou začne, tím pro závislého lépe.
Já osobně, m. j. pracuji v PL Červený Dvůr (okr. Č. Krumlov), kde se s obdobnými případy setkávám denně.
Proto ještě jednou na Vás apeluji, vyhledejte odbornou pomoc, např. pomocí Internetu, a svoji závislost řešte ještě za včasu.
S přáním, aby se to podařilo - Mgr. Bohdal, registrovaný adiktolog

24.3.2012 07:23

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (3)

Cau , vubec se s tim netrap . Az prijde ten spravny cas , tak s tim prestanes sama a budes se divit jak to bude snadne. Ja a spousta mych kamosu jsme zacali nekdy pred dvaceti lety [brat] . Nekdo do toho spadnul vic , jinej min. Ja si s prestavkama pichal asi 12 let. Casem to bylo uplne sileny a kdyz clovek poslouchal doktory , tak to byla pekna beznadej. Nektery se sli lecit [ jednou i ja ] NIKOMU to nepomohlo prestat. A pak se najednou ta nase parta zacala rozpadat , lidi se rozprchli vsude mozne a dneska jsou snad uplne vsichni cisti. Proste jsme z toho vyrostli / zestarli. Ja piko uplne miloval , ale jak jsem starnul tak mne prestavalo bavit a zacal jsem davat prednost chlastu. No a pak mne najednou prestal bavit i ten [ a ja chlastal fakt rad]. A ted jsem uz 6 let total abstinent [protoze mne to bavi] a ulitavam si na lezeni po horach a jachtareni.

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

21.4.2012 02:19

dobrý den sem se chtěl zepta jaké jsou zdravotní potiže u dlouhodobych uživatelu pervitinu. děkuji za odpověď

9.5.2012 13:47

Rehabilitační centrum EXIT pomáhá lidem, kteří jsou
závislí na drogách, alkoholu nebo gamblerství.
Pokud patříte mezi ty lidi, nebo někoho takového znáte, kontaktujte nás:
tel.:737212824 , 603 880 068 , email:rcexit@seznam.cz, skype:rcexit10,
webové stránky : www.exitrc.webnode.cz.

11.5.2012 18:39

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (1)