Dobrý den Vážení lékaři,
chtěla bych se zeptat, jak mám přimět schizofrenika bez svéprávnosti brát léky, dojíždět na injekce do léčebny?
Jde to nějak?
Je nebezpečný sobě a ohrožuje okolí, když nebere léky.
Když bere léky je to nejlepší strejda na světě, slušný a moc fajn člověk.
Děkuji
Schizofrenik nechce brát léky
(Diskuze k tématu Schizofrenie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Milá B.,
to bude spíše otázka na právníka. Jestliže ohrožuje sebe a okolí a jste za něj zodpovědná, tuším, že by mělo být možné odvést ho násilím (policie?). Zjistíte-li zákonný postup, budu ráda, když mě budete informovat.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
On má sebranou svéprávnost a má opatrovníka přiděleného od soudu. Opatrovník je cizí osoba, není z rodiny.
Vždy když má halucinace (tím myslím, že ohrožuje hlavně sousedy), odveze ho policie do psychiatrické léčebny.
Rve mi to srdce, hrozně bych strejdovi chtěla pomoct, ale jediná možnost, aby byl alespoň trochu při smyslech je, aby bral léky , nebo docházel na injekce. V léčebně je při smyslech jakž takž, je na injekcích, ale jakmile ho pustí, je to opět jak bludný kruh.... Jak ho máme přimět léky brát? Bydlí na Moravě, já v Praze a přestěhovat se nemůžu, mám malé dítě, nemůžu syna vystavit takovému riziku, že mu strejda ,,blázen´´ nějak ublíží.
Milá B.,
je zcela v pořádku, že žijete svůj život a chráníte svého syna. Zjistit právní postup by bylo opravdu dobré a tak nějak mám pocit, že by to mělo zajímat opatrovníka.
Držím palce