Dobry den. Ani nevím kde mám začít léčím se u psychiatra a ted momentalně docházím na denní stacionář . Mám dvě diagnozy paranoidní schizofreniji a rezidualní schizofreniji ani nevím co to znamená. Ted se dostavam k mojemu dotazu muj stav je odost lepší jak mimule (nemám hlasy ani bludy) ale je jedna věc co mi zustala a to sou pořád neustálé nátlaky myšlenek . Prostě mi to pořád uvažuje v hlavě a pořád se mi něco točí dokola v hlavě . Nevím jak bych to popsal lépe prostě se mi v hlavě točí myšlenky proti moji vůli. Ani muj psychiatr mi stim nepomohl jenom mi furt přidává léky. Připadám si jak by mi fungovala jinačí část mozku která u zdravých lidí nefunguje. Předem děkuji za zodpovědění mého dotazu
Nutkavé myšlenky
(Diskuze k tématu Schizofrenie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 13
Dobrý den,
mám podobný problém mě se taky honí hlavou mám takový zmatený myšlenky
někdy se i zhrozím co ten mozek vymysli za blbost s tim se asi nedá nic dělat je to takový pocit jak kdyby to ten mozek vymejšlel sám
vice informaci na mém osobnim webu www.jirilaska.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, zkuste nedovolit myšlenkám, aby vás ovládali. Poděkujte myšlenkám, např. strachu a at pomalu odplují... Snažte se provádět dechová cvičení a brát se takového, jaký jste se vším všudy. Prostě se mít rád. Marcela
návštěvník
Počet příspěvků: 4
vsechno je blbost.
mam diagnozu schizofrenie.
byl jsem ji nemocen jeden rok do dnes beru jenom prasky.
pro me to vypada tak, ze musite se nic nedelat vubec nic.
Koupil jsem se hracky do televizoru. hral jsem a pri tom vedl dialogu.
bylo u me kolem 10-15 ruznych tonu. zacal jsem s nimi mluvit pomalu zatim energicne necim provakovat jejich a zatim proste s nimi ruzne skoncil.
nekomu jsem rekl at nekam jde, nekomu rekl at uklidni nebo prestane.
Tady existuje vychod ze musite myslit logicke a zdrave a vcas pit prepsany leky (pri tom blby Vam od nich nebo ne)
Ale u mi byl jenom slaby problem s nimi a vubec rikam si ze to neni hlasy ale pribuzne nebo lidi kterych jsem se poslouchal kdyz byl maly.