Dobrý den,
mám dotaz ohledně schizofrenie. Mám přítele a jeho tatínek i děda tuto nemoc měli, oba svůj život ale ukončili sebevraždou. Otec přítele dostal tuto nemoc až v 35 letech. Chtěla jsem se zeptat, zda je velká pravděpodobnost, že tato nemoc potká i mého přítele? Dlouhou dobu se věnoval reiki a tvrdil, že si myslí, že tuto nemoc nedostane, ale nedávno mi řekl, že stát se může cokoliv. Jsem s tím tak nějak smířená, ale poslední dobou nad tím musím stále přemýšlet. Jen by mě tedy zajímalo, jak velká je pravděpodobnost, že tuto nemoc bude mít i on a navíc jsem četla, že tato nemoc se projevuje převážně ve věku 20-25 let, přitom jeho tatínek jí měl až v 35 a mému příteli je momentálně 20.
Děkuji moc za odpověď.
S pozdravem a přáním hezkého dne Lenka
Dědičnost schizofrenie
(Diskuze k tématu Schizofrenie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 8
na 10 procent má tvůj přítel šanci chytit tuhle nemoc
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobry den,
take mam dotaz,moje maminka i moje sestra ma schizofrenii,maji obe dvě duchod s tretím stipnem (nevim zda je to nicim ovlivnene ) i mé maminky bratr ma dceru a ta ma take schizofrenii.Kdyz tu byla jeste babička tak ta ji take mela.
Můj dotaz je, kolika procentní šance je, ze schizofrenii budu take mít?(je mi 18 let)
Mamka onemocnela oklo 30 let,sestra ve 20 letech a sestřenka v 18 letech,dekuji vam predem za odpoved,preji prijemny den
návštěvník
Počet příspěvků: 8
šance že i vy dostanete schizofrenijí je 10 az 20 procent
u nás v rodině se to dědí ob koleno moje prababička tu nemoc měla a babička neměla ale jeji dvě děti ji dostaly a sou taky v důchodu