Alternativní léčba schizofrenie

(Diskuze k tématu Schizofrenie)

Alternativní léčba schizofrenie

Co se týká možných způsobů léčení paranoidní schizofrenie, doporučuju nedat na ty, kteří tvrdí, že alternativní medicína je k ničemu a všichni léčitelé podvodníci. Při léčení mého onemocnění paranoidní schizofrenií jsem vsadil právě na alternativní medicínu, a s velmi pozitivními výsledky. Metody nabízené klasickou medicínou nestačí – psychoterapie může být účinná, prášky také, nevýhodou je množství negativních vedlejších účinků léků (třes těla, přibírání na váze, neklid), vašemu zdraví v určitých ohledech škodí.
Techniky, které mi pomohly nejvíce:
Léčení energiemi v centru alternativní medicíny. Jedná se o zajímavý způsob léčení, kdy se váš terapeutky ani nedotknou, ale na začátku kolem vás krouží nilským křížem. Tím se má aktivovat působení energií. Možná, že těmto mystickým praktikám nevěříte, ale už po prvním sezení jsem zaznamenal výrazné zlepšení stavu. Stačilo přibližně 5-7 seancí, a dostal jsem se z nejhoršího.
Léčení pomocí tradiční čínské medicíny. Terapeut zapichoval dvě jehličky do blízkosti ucha a dvě jehličky poblíž pupku. Obzvláště body u uší byly účinné, stačí do nich zapíchnout trvalou jehličku (trvalku), nebo si tyto body masírovat, a psychický stav se zlepšuje. Součástí léčby je i pití speciálních čajů, které mají udržovat cirkulaci energie. Léčba byla velmi úspěšná, psychický stav podstatně zlepšovala. Nevýhodou bylo, že lepší psychický stav vydržel vždy tak 3-4 dny, a pak se všechno vrátilo do starých kolejí. K doplnění účinků akupunktury doporučuji tělesné cvičení (jóga, tai-či, pránajáma).
Jóga. Pro psychiku je prospěšných většina ásán, ale obzvláště shashanka asána (pozice zajíce), u které dochází k prokrvení mozku. Problém vzpřímené postavy člověka je v tom, že hlava často není prokrvená, proto je potřeba to pomocí jógy kompenzovat. Pokročilí cvičící používají pro tyto účely spíše stoj na hlavě (šíršá asána).
Pránajáma. Velmi účinným cvikem je nádí šódhana pránajáma (čištění nervových kanálků), popsaná v knize Jóga v denním životě. Spočívá ve střídání dechu – nádech levou nosní dírkou, výdech pravou, a takto dvacekrát. Potom nádech pravou nosní dírkou, výdech levou, a takto opět dvacetkrát. Přispívá k vyrovnání energií, harmonizaci psychiky. Někteří cvičitelé jógy však varují, že tuto techniku by neměli používat lidé s psychickým onemocněním. Mně však zatím výrazně pomáhá.
Běhání. Doporučuju alespoň jednou za tři dny běhat, nejlépe však každý den. Dvacetiminutový běh má zázračné účinky, budete se cítit skvěle. Vliv na prokrvení mozku i celého těla, dochází k vyplavování endorfinů. Velmi přínosné.
Z velmi špatného psychického stavu s častými atakami a s dávkou Risperdalu 5 mg denně jsem se během pěti let dostal na 3 mg Risperdalu ráno, a fyzicky se cítím mnohem lépe než před onemocněním. Psychický stav stále není úplně dokonalý, proto budu ve cvičení dále pokračovat – metod, které jsem nevyzkoušel, je hodně – namátkou AFT, tai-či, reconnecting, kineziologie, a další. Chce to se začít trochu pozorovat, a zaznamenávat, jak na vás která technika působí.

1.2.2012 14:44

Probíhá odesílání formuláře

RE: Alternativní léčba schizofrenie

Dobrý den,chtěla jsem Vás poprosit o kontakt na Vás,léčím se s paranoidní schizofrenií a hodně věřím v alternativní léčbu,pár zkušeností mám ale chtěla bych se do toho pustit víc,bohužel však nevěřím úplně všem léčitelům apod,tak jsem se s vámi chtěla poradit o kontaktech na někoho koho máte ověřeného...můj mail je seltim@centrum.cz,děkuji

14.2.2012 12:47

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)