Paranoidní schizofrenie-odmítá léčbu

(Diskuze k tématu Schizofrenie)

Paranoidní schizofrenie-odmítá léčbu

Dobrý den, potřebovali bysme velmi nutně poradit. Moje maminka má paranoidní schizofrenii. Za poslední dny došla její nemoc do hrozné fáze, chodí po sousedech a vypráví jim své bludy,které jsou opravdu děsivé, pak se to vždy na chvilku uklidní. Neustále se to den ode dne zhoršuje. Celá rodina je zoufalá. Maminka nedává na naše rady, ať se jde léčit, přemlouvá jí celá rodina. Její dlouholetá psychiatrička jí také doporučuje léčbu. Když jde však do tuhého, abychom zavolali ambulanci a odvezli ji na kliniku, vždy předstírá zlepšení, abychom jí nemohli odvézt bez jejího souhlasu. Je závislá na tramadolu a užívá si léky jaké chce. Nelze jí hlídat. Máme strach, že si pod vlivem bludu a halucinací něco udělá. Můžete mi prosím nějak poradit? Jsem opravdu v "posledním tažení"..Moc děkuji Kristýna

1.10.2010 11:20

Probíhá odesílání formuláře

Nezvladatelná schizofrenie

Dobry den potřebovala bych poradit od odbornika ktery se zabyva schizofrenii,maminka ma paraoidni schizofrenii s kterou se nechce lečit odmita jakou koliv pomoc asi pred2 dny tu byla rzs a odmitla ject snimy,nejdrive nechtela spolupracovat odmitala i injekci na uklidneni ale nakonec si ji nechala pichnout.Pichli ji jednu ampuli Apaurinu po kterem by mela byt klidnejsi coz nebyla a nadale pokračovaly jeji stavy ktere soui uz posledni dobou neunosne napada nas doma dela hrozny bordel a ma neunosne chovani uz si sni nevim rady proto zadam o pomoc Vas dekuji

3.3.2011 22:43

Kvalitní  (35)    Nekvalitní  (0)
RE: Nezvladatelná schizofrenie

Měla jsem ještě horší problém s mamkou. A bylo mi řečeno, že pokud je člověk sám sobě nebezpečný, nebere léky a děla potíže..., řeší se to tak, že prostě zavoláte policii, necháte odvést do léčebny i když nesouhlasí s léčbou, jde to přes soud. Většinou je do měsíce zpět v super stavu, tak seberte odvahu a nechte ji odvést. Já to roky neměla srdce udělat a málem to maminku stálo život.Nebylo dne, kdybych na ni nemyslela. Ted po letech přemlouvání jde z dlouholetého odloučení s civilizací ke mně. Marcela

18.4.2011 19:10

Kvalitní  (15)    Nekvalitní  (0)
RE: Paranoidní schizofrenie-odmítá léčbu

Dobrý den,
já mam taky schizofrenii ale předepsaný léky beru
a jsem skoro v pohodě bez léku to nejde kdyby
nebyly léky tak nevím co by se mnou bylo
můžete mrknout na moje stránky bludů http://jirilaska.cz

11.3.2011 17:18

Kvalitní  (32)    Nekvalitní  (3)

Dobry den moje sestra odmita veškerou lečbu, je agresivní mě jako sestru vidí jinak ,podlení jsem povinna dat svuj byt auto vše co jsem si vybudovala ,dokonce napadla meho syna ,ma bludy že hažu děti do ohně ,mam strach poradte mi ,snažila jsem se ji pomoc a ted mam zní strach .

18.2.2012 22:12

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

když odmítá léčbu tak to je problém takový lidi konči na trvalo
v psychiatrických léčebnách já léky beru a jsem skoro v pohodě
někdy nálada je špatná asi jako zdravej se citit nebudu ale nic mě
nezbývá než brát léky

19.2.2012 12:51

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)

jen je berte je dobre ze je chcete brat ,ale sestra vebec .Vy mate aspon snahu a tu ocenuji .Drzim vam palecky drztese

19.2.2012 22:40

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)