Můj otec i bratr trpí schizofreníí. Mám strach aby tuto nemoc neměl i můj 15 měsíční syn. V roce se u něj oběvila epilepsie a má autistické sklony.
Vzhledem k nízkému věku nebyla diagnóza dosud stanovena. Ráda bych věděla, zda lze na základě genetického vyšetření onemocnění odhalit.
děkuji Lucie
Genetické vyšetření na schizofrenii?
(Diskuze k tématu Schizofrenie)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Milá Lucko,
to nezní moc dobře, sice se schizofrenie ukazuje často jako genetického původu, ale nevím o tom, že by někde takové vyšetření dělali. Hledejte třeba i alternativní cesty, jak tuto životní složitost zmírnit. Milá Lucko, vím, že je to pro vás jako pro mámu záležitost velmi náročná, držím palce k tomu, abyste přijetí situace zvládla co nejlépe.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,nedávno mi byla zjištěna ojedinělá cysta v zadních etmoidech dx.S vazbou na occipitální roh levé postraní komory o celkové velikosti 22x11x17mm která mi zřejmě vyvolává ruzné druhy epileptickych záchvatu.Momentálně mám zahájenou léčbu valproátem.(Depakine chrono 300)V nemocnici mi bylo zděleno že kvuli hloubce nálezu nelze cystu operovat.Dnes jsem se ale od lékaře dozvěděla,že pokud se nepodaří cystu valproátem rozehnat,operace bude nevyhnutelná.Bohužel podstupuji i léčbu schizofrenie na kterou užívám Ketilept.Cítím se velmi zmateně,a v cele situaci se přestávám orientovat.Zajímalo by mě tedy,jestli je skutečně problém cystu operovat,jestli je v tomto směru schizofrenie překážkou,a zda li je valproát v kombinaci s antipsychotiky navykový,a jaký to muže mit dopad. děkuji za odpověd,Veronika.