Negativismus 4-letého syna

(Diskuze k tématu Konflikty mezi dětmi a rodiči)

Negativismus 4-letého syna

Dobrý den, mám 4,5 letého syna. Od malička je velice negativistický (v tom smyslu, že na všechno odpovídá ne, nechci, nikdy), měl veliké problém být hlídaný kýmkoliv jiným než mnou. Nejvíce mne teď ale trápí jeho chování k mé tchýni (která pro něj udělá první poslední, hraje si s ním, hlídá, prostě nevidím problém). Když k nám přijede a má ho hlídat, tak syn na ní začne: jdi domů, chci tu být sám, nemám tě rád atd atd. Prostě se k ní nechová hezky. Je si toho podle mého vědom, nevím co s ním. Další věcí je, že když mu něco zakážeme, tak nás pořád zkouší, jestli ustoupíme, nebo ne. Při zákazu se chová velice suverénně, ale jakmile k tomu dojde (že např. začíná Večerníček a on ho má zakázaný), tak začne strašně vyvádět. Nevím jak na něj, jednak ho odnaučit ošklivému chování k ostatním lidem a také řešení při zákazu. Kdyby jste mi poradili a případně doporučili nějakého dobrého dětského psychologa, byla bych Vám velice vdečná. Moc děkuji za Váš čas.

24.9.2009 14:58

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Negativismus 4-letého syna / 24.9.2009 14:58

Snad vám někdo v okolí poradí dětského psychologa. Najděte pro sebe vhodnou literaturu např. v nakladatelství portál http://obchod.portal.cz/, které vydává inspirativní knihy pro rodiče.

24.9.2009 19:17

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)