Syn je drzý

(Diskuze k tématu Konflikty mezi dětmi a rodiči)

Syn je drzý

chtěla bych se zeptat co mám dělat se svym třinactiletým synem ,je strašne drzý ne jen na nás ale i na učitele. dnes dostal od manžela jak se říká na holou a chtěl na nás volat policii a měl řekla bych hysterický zachvat a ještě vyhrožuje že aš pujde do školy tak prý uvidíme .máme ještě jednoho syna a ten je postižený mám sním dost práce nevím jestly bych neměla ze starším synem docházet někam do psychologické poradny

20.1.2009 22:10

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Syn je drzý / 20.1.2009 22:10

Doporučuji rodinnou terapii.
Základ je samozřejmě zůstávat jako rodič v klidu. Situaci také můžete obrátit tak, že policii zavoláte vy na něj, protože vás uráží, což je rovněž protizákonné :)

9.4.2009 21:17

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, máme velký problém se synem (20 let). Neustále nám ve všem lže, bydlí u příelkyně(18 let),hrozně na ni žárlí a proto si prosadil nebo spíše pomolouváním nás rodičů jaký jsem hrozný na něj si vybrečel to že u ní už 4 měsíce bydlí. Včera ji fyzicky napadl s brekem se vrátil domů, nám neřekl důvod rozchodu no a dnes jsme se dozvěděli od její matky k čemu došlo a jak je doma nešťastný a od včerejšího dne stále volá mamince své přítelkyně ať ho vezmou zpět.My mu doma nic nezakazujeme, má po škole rok sice už má 3 zaměstnání ze dvou ho pro neschopnost propustili.Nám jediné co vadí je jeho lhaní a kvůli tomu máme doma roztržky. Své přítelkyni nevěří stále ji podezírá z nevěry a proto ji stále volá když je v práci.Já nevím co mám dělat syn mě dost a neprávem pomluvil u jejích rodičů. Mě to hrozně bolí. Konflikty má i se svou holkou, také ji lže a ona se trápí,zhubla 7 kilo a byla u psychiatra i s naším synem a ten mu řekl že je problém v komunikaci syn x matka.Pokud si s ním chci promluvit na všechno odpovídá nevím a nebo hned začne křičet. Poraďte mi jak se mám zachovat.Máme doma ještě holčinu(8 let) a ta je naprosto bezproblémová. Vztah mezi ní a bráchou je na bodu mrazu, on sourozence nikdy nechtěl. Děkuji za Vaší odpověď

19.4.2009 18:17

Odpověď pro Ivču:
Podle vašeho popisu nepůsobí syn jako charakterní člověk. Vy byste měli mít stanoveny pro žití syna ve vaší domácnosti pravidla a především mu jasně komunikovat, že je dospělý a musí se o sebe postarat se vším všudy a nést důsledky za své jednání. Přeji dost sil k důslednosti.

19.4.2009 21:09

ty brdo tak to je docela pěknej sobec.já bych mu dala zkusit co to je vydělat si na jídlo a možná by se dovtípil proč si rodiče vážit.zařidte mu "brigádu" někde na zahradě a at se pořádně zapotí nebo at má alespon puchýře na rukách od lopaty nebo od něčeho.at alespon pár dnů vstává jakože do práce tak v 5 a ulehne večer v 10 at si zkusí co musí dělat rodiče proto aby se měl jak se má,a on jim dělá ješte starosti jen proto,že vidí jen sebe a svoje problémy nebo svoji nudu.i ti učitelé-to je jejich práce.jakoby vůbec neviděl do života.jo je v pubertě a taky mu je třeba vybít tu energii nějak jinak než pusou a drzostí...je třeba at má koníčky a hodně jej zaměstnávat i tím co ho baví...ale taky at má povinnosti kromě školy.

15.6.2009 12:24

Dobrý den,
Váš syn je ve složité a náročné vývojové fázi zvané "puberta", kdy si vytváří svou osobní identitu a konflikty s rodiči či jinými autoritami jsou poměrně časté. Je však potřeba zvážit zda jde připsat jeho chování tomuto vývoji či zda se jedná o reakci na nějakou tíživou situaci,kterou prožívá. Často tak děti protestují proti stylu výchovy či na sebe jednoduše upozorňují v případě, že se jim nedostává žádoucí pozornosti a lásky. Pokud si však se synem nevíte rady, tak určitě vyhledejte konzultaci s psychologem. Pomůže Vám nastavit pravidla společné komunikace a lecos Vám objasní. Často jsou na ZŠ školní psychologové, můžete tak využít i jeho služby.
Přeji hodně trpělivosti a sil.

10.5.2012 21:26