Moje matka je psychicky narušená, mám s ní hrozný problémy. Mám přítele a bydlím s ním, jenže moje matka si pořád myslí, že jsem malá holčička a to přitom je 21. Matce se hrozně líbí můj přítel a tak se nás snaží rozdělit, aby ho měla pro sebe. Smskama se mě snaží psychicky týrat a snaží se mě tak dostat dom a od přitele. Už nemůžu je to na mě doopravdy moc. Nevím co s tím mám dělat, jelikož proti mně poštvává i mého tatínka a brášku a zbytek rodiny.Její týrání je tak silné, že už jsem se i nervově zhroutila a začínám být i paranoidní. Řešili jsme to s přítelem už i přes policii ale nic. Prosím vás poraďte mi co s tím mám dělat a nebo aspoň jak zvládat to její psychické týrání.Opravdu bych vám byla vděčná za každou radu. Děkuji
Matka mě psychicky týrá
(Diskuze k tématu Konflikty mezi dětmi a rodiči)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Milá Blano, je třeba naučit se být imuní vůči matčiným útokům, třeba sms od ní vůbec nečíst a s ostatními členy rodiny si říci, že je máte ráda, a že by vás mrzelo, kdyby věřili máminým výmyslům. Pro zvýšení odolnosti, pro léčení psychického zranění ze vztahu s mámou doporučuji např. léčebnou meditaci (jako efektivní možnost) - samozřejmě podpořit vás může i konzultace s profesionálem.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den je mi teprve 14-15 let.Moje matka na mě řve sprostě mi nadává a zakazuje mi chodit ven s přateli.Mam pocit že me chce izolovat od světa.Všechno na mě shazuje, že všechno je prý ma vina(hádky s otcem atd.).Dokonce ani nechce abych se věnovala svým koníčkům jako je zpěv a kreslení. Neustále mi shazuje seběvědomí.Říkami že jsem ošklivá a neschopná. Sem tam mě i uhodí. Zkoušela jsem si s ní parkrát promluvit ale vždy mi na to řekla ja jsem dospělá a starší než ty tím padem toho vím více a všechno dělam pro tvojí budoucnost abys měla ¨život bezchyby¨. Pevně věří v tom že takhle mě vychovává spravně. Když jsem se ji jednou snažila oporovat vyhodila mi vsechny věci z okna.Ano jsem stále mladá a nezkušená ale tohle je i můj život a ja chci svoji pubertu prožit stejně jak ostatní lidi mého věku.Navíc nemůžu vést bezchybný život to snad neni ani možný!Doposavaď jsem si myslela ze je to normalní, rok co rokem jsem se predsvědčovala ze pristí rok to bude lepší.Bohužel vzdala jsem to a jsem v koncích.Nevím co mam dělat ale svoji vlastní matku nechci nahlásit. Můj táta je na její straně a tak i zbytek rodinny. Prosím poraďte mi co mám dělat? ps. promluvit si s někým z rodinny skutečně nezabírá.
Dobrý den. Jednoduchá rada neexistuje, kontaktujte prosím nějakého odborníka, ideálně někoho, kdo se zabývá podobnou problematikou (např.http://navolnenoze.cz/prezentace/lucia-cerna/ nebo Triangl v Praze)... Držím palce.
| Basic member |
... nebo třeba http://www.dkc.cz/.
Hodně štěstí!
Marek Vít