Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jak vlastně funguje takový koučink a na co všechno ho mohu využít. Např. já jsme v situaci, kdy jsem bez práce a hledám novou, ale vlastně úplně nevím, co bych chtěla dělat. Může mi i s tímhle koučink pomoci? A jak případně probíhá? Nějakou formou rozhovoru, motivace? Nějak zkrátka nevím, co si přesně pod tím pojmem představit a zda je vůbec tahleta metoda vhodná při rozhodování se o povolání atd.
O čem je koučink?
(Diskuze k tématu Koučink (koučování))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den. Aniž bych příliš složitě či dopodrobna popisoval proces koučování, jde v podstatě o rozhovor, který má sloužit k hledání optimálního řešení vaší situace. Jde o způsob kladení takových otázek, abyste na řešení přišla sama, byť za pomoci kouče. Nicméně jde o jeden ze způsobů práce, který je některými aspekty velmi podobný např. poradenství (v jiných aspektech se prozměnu liší.
Pokud hledáte pomoc v ujasnění svého dalšího profesního směřování, může vám koučink velmi pomoci. Můžete si to představit jako několik (dle potřeby a vzájemné domluvy) hodin rozhovoru, který je veden specifickým způsobem - se zaměřením na vaše potřeby, vaše možnosti a vizi.
Pokud tedy zvažujete, kam a jak dál, určitě stojí za to koučink či poradenství aspoň jednou zkusit. Hodně štěstí.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
Koučink je metoda jak řešit různé situace nejen v práci, ale i v osobním životě. Obzvlášť tehdy, jsou-li pro nás takové situace nové a komplikované. V koučinku jde v první řadě o vytvoření vztahu s klientem založeném na důvěře. Tento vztah klientovi následně pomáhá v definování cílů, vizí a přání a jejich rychlého a efektivního dosažení.
Kouč pomáhá klientům vymezit osobní či pracovní cíle a následně je podporuje v jejich rychlém a efektivním dosažení.
• Požadavky kouče jsou o něco vyšší, než čeho by klienti dosáhli bez jeho podpory.
• Kouč zajišťuje pomoc a předkládá možné způsoby a nástroje pro získání větší efektivity.
Kdyby jste mela zájem stát se koučem - já sama jsem absolvovalal kurz , který nabízí Masarykův ústav vyšších studií (Specifický trénink pro kouče). Byla jsem velice spokojena - cena je oproti ostatním kurzům koučování velice nízká a i přístup je opravdu příjjemný. Musím říct, ze mi kurz koučování opravdu otevřel oči a moc mi to pomohlo řešit situace které jsm dříve nezvládala.