Fobie z letadel

(Diskuze k tématu Obavy ze zvládání nových situací)

Fobie z letadel

Dobrý večer,
Chtěla bych se zeptat,mám panickou hrůzu z letadel. Za měsíc bych měla odlétat jenže můj strach je obrovský. Nebojím se toho že by se mnou letadlo spadlo,ale z toho že kdyby se něco dělo nemám kam utýct.....Vadí mi i když proletí letadlo nade mnou. Když jsem si pustila video kde letadlo vzlétá,celá jsem se rozklepala,rozbrečela se,zacpala si uši,zavřela oči a utekla pryč..... Myslím že kdyby mě někdo postavil na letiště,tak strachy umřu!!! Můžete mi prosím poradit jak se toho zbavit...když né úplně tak aspon částečně...

14.1.2011 20:48

Probíhá odesílání formuláře

RE: Fobie z letadel

Dobrý den,
asi vás příliš nepotěším, mohu se však mýlit, ale obávám se, že problém o kterém píšete se během tak krátké doby nepodatří odstranit. Bylo by třeba dlouhodobější psychoterapie, ale na druhé straně by tu byla určitá možnost a to použitím hypnoterapie a na ni navazující autosugesce. Zkuste tuto formu. S přáním zdaru Mgr. Bohdal

15.1.2011 10:11

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, souhlasím s Mgr. Bohdalem. Pokud jde o možnost zmírnit akutní úzkost, lze využít ještě cílenou vědomou práci s tělem (tělesným prožíváním úzkosti).
S pozdravem Marek Vít

17.1.2011 08:23

Dobrý den, na takový dotaz se nedá odpovědět stručně a jednoduše. Zkuste zajít za terapeutem a hledejte spolu, s čím váš strach souvisí a co můžete dělat, abyste ho umenšila. Já vám sice mohu napsat, že podstatné pro uvolnění panické reakce je pomalé a hluboké dýchání, ale bylo by dobré to s někým vyzkoušet, naučit se, hledat ještě jiné zdroje podpory... Hodně také záleží na příčině vašeho strachu a tu je třeba hledat...

17.1.2011 09:46

Zdravím, Váš problém je snadno léčitelný a řešitelný. Najděte terapeuta nebo psychologa a požádejte ho, aby s Vámi provedl systematickou desenzibilizaci - postupné odstranění strachu tím, že si na strachové podněty pomaličku zvykáme - provede Vás tím terapeut, nebo KBT(kognitivně - behaviorální terapie) - nácvik zvládání zátěžové situace při fóbii. Obvykle mi k tomuto stačí 3 sezení s klientem. Odkud jste? Znám mnoho terapeutů i v Čechách, kteří tyto metody ovládají a mohou Vám pomoci. Pak dokážete cestovat letadlem aniž byste prožívala takovou hrůzu. Metoda je účinná a její efekt u klientů je trvalý. Používá se při různých druzích fóbií a skvěle fungují. Např. moje klientky se obávaly pavouků, jízdy autem, strachu z uzavřených prostor - např. výtah, klient se obával kontaktu s cizími lidmi, jiný zase nemohl do práce, protože se obával, že tam zemře - riziková práce. Všichni se těchto obtíží zbavili. Přeji Vám odvahu a dobrého terapeuta. :)

16.5.2012 14:46