Vyčerpaná z lidí po smrti dcery

(Diskuze k tématu Osamělost, ztráta blízké osoby)

Vyčerpaná z lidí po smrti dcery

Dobrý den, před 1 rokem a půl mi zemřela dcera (24let),která byla vážně nemocná,odešla jsem ze zaměstnání a 2 roky jsem o ní pečovala,protože se její zdravotní stav zhoršil a následovaly další komplikace a operace a dlouhodobé léčení (měla komplikovaný a silný diabetes).
Během tohoto období jsem se postupně dostala do dluhů a já osobně jsem žila pod hranici životního minima (živořila),protože mi nikdo nepomohl, zvlaště ne moje rodina,která na mne ještě naléhala,ať dceru dám do ústavu,neudělala jsem to a nikomu z rodiny jsem to udělat nedovolila.
Cítila jsem,že jsou to možná poslední okamžiky a chvíle,kdy je dcera se mnou a přestože jsem měla finanční problémy,snažila jsem se bojovat dále.
Teď jsem sama,necítím se osamělá,ale zraněná a vyčerpaná z lidí, kteří mi jakkoliv nepomohli a teď mi stále ještě ubližují.
Je smutné, že k těmto lidem musím zařadit také lékaře-psychiatry.Začínám se znovu a pomalu stavět na nohy a dostávat z finančních potíží, ale můj zdravotní stav už není jako býval, protože prošel finančním strádáním a nedostatečnou výživou po dobu 2 let (starala jsem se, aby hlavně moje nemocná dcerka měla vždy zajištěno všechno) a nyní mi lékaři nepředepišou Argofan,protože jsem se do ambulance neobjednala a nebo jsem před objednaným termínem onemocněla a byla v nemocnici a následně jsem hned po návratu z nemocnice ještě dostala hnisavou angínu se zánětem průdušek (mám lékařská potvrzenío vyšetření a potvrzení) a proto jsem do ambulance pro léky nemohla přijít a mým přátelům tento lék pro mne nepředepsali.V lékarně jsem si musela půjčit tento lék na dluh (tzv.bez receptu a tam po mně žádali zaplatit aspoň 500Kč zálohu,ikdyž se za tento lék nic nedoplácí při dodání receptu) ikdyž jsem se lékařce-psychiatričce snažila vysvětlit,že jsem byla déle než 2 měsíce nemocná a pokud jsem byla doma,hned jsem se přeobjednala na jiný termín.
Dokonce mne její zdravotní sestra v ambulanci objednala na den, kdy byl Státní svátek a přestože jsem přišla hned v následující ordinační dny a hodiny,opět mne nevzali a ještě mi řekli,že si vymýšlím (že tohle oni nemohli udělat) a jsem problémový pacient.
Toto jste asi nezažil nikdo z vás a takhle může vypadat také naše zdravotnictví a lékařská pomoc-nedejte se a braňte se,jinak se zlo bude dále šířit a rozmáhat a jen vy sami to můžete změnit.Lékaři jsou tady pro nás,ne my pro ně!

19.8.2009 14:22

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Vyčerpaná z lidí po smrti dcery / 19.8.2009 14:22

Dobrý den Jari,čtu nejspíše pozdě váš příběh,ael označila jste za neschopné lékaře resp.psychiatry.Já doporučuji zajít za psychologem to není lékař,probere svámi vše ,co vás trápí a nasměruje určitým směrem.
Je podle mne si myslím určitě dobré, že jste se o svou dceru starala až do poslední chvíle,jako káždá správníá matka a jen vy jste měla právo rozhodnout o ,případné ústavní péči.Vaší dcery je mi líto,ale myslím že by si přála abyste se ted věnovala sobě.Hodně štěstí

30.10.2009 11:17

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)