Partner nekomunikuje

(Diskuze k tématu Partnerské problémy, rozvody)

Partner nekomunikuje

Dobry den,chtela bych se zeptat nebo mozna spise poradit co mam delat!
Muj manzel je velice mlcenlivy,neumi se vyjadrovat,je nejisty v komunikaci,neresi zadne problemy ustne,vse drzi v sobe...boji se asi rict svuj nazor( respektive vzdy ma nazor stejny jako ja ),pokud mu nekdy neco vyctu,sklopi hlavu a jen mlci...zapomina- hodne a chvilema je uplne mimo...neco mu reknu a on se me na to vzapeti zepta,nic ho nebavi,u niceho nevydrzi...proste mi prijde,ze jak tak blouma a preziva,ale myslim si,ze v 34 letech je to velice brzo!...Mohu posoudit,i kdyz jsme spolu 2 roky,ze opravdu takovy nebyl a pomalu se to zhorsuje,jen on si to neuvedomuje a hlavne si to nechce priznat,ze se s nim asi neco deje!Moje poznatky jeste doplnuji to,ze v rodine nejsou zvykly o problemech mluvit...nevim,zda to spolu souvisi...asi ano,ale je prece dospely,ma malou dcerku a melo by ho neco na tom svete nutit zit a komunikovat,ale zrejme ani to neni silna motivace!Snad jsem to moc nezkomolila a muj dotaz je pochopitelny...Predem velice dekuji za jakoukoli radu !

31.3.2011 21:50

Probíhá odesílání formuláře

RE: Partner nekomunikuje

Přeji hezký den,
podle informací, které uvádíte ohledně svého manžela těžko lze stanovit přesnou diagnózu. V každém případě ale doporučuji se obrátit na odbornou pomoc (psychiatra či psychologa). Jak sama uvádíte, situace se zhoršuje a čím dříve se manžel začne léčit, tím lépe jak pro něho, tak i jeho okolí.
S pozdravem Mgr. Bohdal

1.4.2011 08:36

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Partner nekomunikuje

Dobrý den,
úplně souhlasím s kolegou. Jen jsem chtěla dodat, že pokud se Vaše snaha přesvědčit manžela o tom, aby navštívil odborníka, mine účinkem, můžete se na psychologa obrátit sama. Může Vám poskytnout potřebnou podporu a také se můžete bavit o strategiích, co dělat pokud manžel odmítá komunikovat.
Držím Vám palce

3.4.2011 08:07

Kvalitní  (6)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
z Vašeho emailu je cítit jak Vás "nekomunikace" s manželem trápí, velmi tomu rozumím.
Nemám však dost informací k tomu, abych dala jednoznačnou odpověď. Pokud uvádíte, že dříve takový manžel nebyl, tak se nabízí i možnost, že má nějaké zdravotní problémy, např.deprese. Nevím však zda má problémy se spánkem a při vykonávání jiných činností v domácnosti, zaměstnání. Vypadá to však tak, že Váš manžel zažívá nějakou krizi. Můžete mu pomoc nabídnout, ale bohužel není ve Vašich silách cokoli bez jeho iniciativy změnit. Předpokládám, že tento stav i ve Vás vytváří nespokojenost a může tak dojít i k ohrožení Vašeho vztahu. Pokud vyhodnotíte situaci již neúnosnou a manžel Vaši snahu mu pomoci odmítne, tak zkuste vyhledat odborníka na manželské vztahy (psychologa). Každopádně s ním nadále mluvte o svých pocitech a požádejte ho o účast na řešení toho co Vás trápí. V případě deprese by bylo dobré vyhledat lékaře pro zvážení nasazení medikace, která by manželovi ulevila.
Přeji Vám, aby se vše brzy vyřešilo.

10.5.2012 22:09

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)