Dobry vecer.prosim o radu.Posledni dobou si nevim rady sama se sebou..Citim se vina ze vse co se kolem mne deje.V praci toho mame posledni dobou az moc,domu chodim vycerpana,nejsem schopna neco delat.Syn prisel o praci/po zkusebni dobe ho propustili/dle meho nema moc chuti ani honem neco schanet.Ma auto na splatky,me neprispiva zatim nic,jeste si pujcuje.S dcerou svoji sestrou se nemaji od puberty radi,snazi se ji vystipat z bytu.Ta chce jit studovat dal na VS.Bohuzel kolej nedostala,tak bude dojizdet.Myslela jsem,ze se tito jejich neshody castecne vyresi a ja budu trochu v klidu,ale bohuzel.Oba mi davaji za vinu,ze protezuju to nebo onoho..Ja nevim jak je rozsoudit,at to udelam jakkoli vse je spatne a nadrzuju tomu druhemu.Rozumna domluva zadna.Kdyz to reknu u rodicu,tak mi jen reknou,ze na nich porad neco vidim..Maminka je nastvana,ze syn odesel z prace,pry tam malo makal.Dava to za vinu me ,ze se o ne nestaram..Mam pritele,ale nezijeme spolu-on ma nemocnou maminku a ja zatim nesamostatne plnolete deti.Odstehovala bych se k nemu,ale doma nevim jak by to dopadlo..uz jednou se osklive poprali,neminim to zazit znovu.Ziji v neustalem strachu a stresu..Uz jsem si protivna sama sobe,ale nevim jak z toho ven.Uvazuju jako krajni reseni navstevu psychologa,ale nemam na to odvahu..mozna i duveru.Poradite mi prosim neco?Jsem z litomericka Dekuji Pavla
Problémy s plnoletými dětmi
(Diskuze k tématu Problémy s výchovou dětí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní, z té řady problémů, které uvádíte, budu především reagovat na ten poslední:"že potřebujete dělat něco sama se sebou".
Každý člověk by měl mít dostatek "odvahy, síly,...", aby mohl řešit problémy, které jej potkají. Když tomu tak není, tak nastane situace,že tyto problémy nezvládá a nezvládne.
Můj názor je: odhoďte nedůvěru či obavy a opravdu navštivte "někoho", kdo v prvé řadě bude schopen pomoci Vám, a následně pomoci, či někoho dalšího doporučit (možná i právníka), aby pomohl při řešení celkové situace. Mám obavu, že takto "nadálku" lze velmi těžko poskytnout fundovanou radu.
Co mohu sdělit určitě - odkládáním se nic nevyřeší a problém bude jen a jen narůstat.
Proto neváhejte. S pozdravem Mgr.Bohdal