Dobrý den,jsem rozvedená a již 6 let žiji s přítelem a vychováváme mé dvě děti(14,10) a jedno jeho(10) s kterým máme poslední dva roky značné potíže,které se posledních půl roku stupňují.Je mu deset let tak jako mému synovi.V dřívější době jsme již navštívili psychologa,ale vez úspěchu.Syn přítele byl vychováván do 3let u babičky,matka byla ve výkonu trestu a ve dvou měsicích jej odložila v nemocnici po astmatickém záchvatu.Přítel uznal otcovství po jednom intimním kontaktu aniž by se prokázalo otcovství.Od 3 let žije s námi a od 5 let se začal projevovat u něj vzdor nejprve vůdči mě a po letech se vše stupňuje i k okolí.Přitel nikdy tomu nevěřil,že nikdy dělá takové věci,jelikož je do večera denně v práci.Libuje si v tom,že může někomu něco rozbít,vyprovokovává spory,násílí,ve školních testech psych. vyšla silná agrese.Nikoho neposlouchá,při kladení důrazu na školu málo kdy reaguje.Když něco provede je to prý omylem,on nechtěl.Odcizil telefon,řetízek,prstýnek.Podvádí ve škole a hlavně bravůrně lže a ostatní příbuzní mu to věří.Nevíme si již rady a potřebovali bychom radu.Moc děkuji
Agresivita a podvody nevlastního syna
(Diskuze k tématu Problémy s výchovou dětí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
Váš problém bych si rozhodně nedovolil nějak objektivně analyzovat a navrhovat řešení. Na to mám velmi málo informací. Z toho, co píšete ale vnímám, že jde o natolik komplexní problém, který se týká celého rodinného systému a jeho dynamiky, že systematická spolupráce se zkušeným psychologem, nejlépe rodinným terapeutem, je na místě.
Zde je seznam členů SOFTu (Society of Family Therapy): http://www.softforum.cz/index.php?page=seznam_clenu - všichni mají vzdělání v rodinné terapii, terapeuta můžete vybrat podle místa Vašeho bydliště.
Hezký den,
Marek Vít
Dobrý den,
rozhodně bych Vám doporučil rodinné konstelace. Z toho co píšete se mi zdá Váš rodinný systém poněkud složitý a cítím zde určité nejasnosti, které mohou mít vliv na chování chlapce. Rodinnou konstelaci bych doporučil hlavně otci chlapce a také Vám.
Zárověň bych doporučil Vašemu příteli jeden zásadní krok, zjistit zda je opravdovým otcem či nikoli.
S pozdravem Jan Pešička
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
osobně se přikiláním k názoru že by vám určitě pomohlo mít přehled o tom co se dějě, a mít nějákou pojistku pro případ velkého průšvihu. Koukněte na www.najdute.cz je to system ktery provozuje Policie, a určitě by vám pomohl