Nadměrné pocení

(Diskuze k tématu Psychosomatické potíže)

Nadměrné pocení

dobry den,
cca uz sest let se nadmerne potim a to hlava, podpazi a zada...ale opravdu nadmerne, ze sem schopen propotit triko i treba v deseti stupnich...priklad...cesta do fitness je pro mne jet busem dve zastavky busem a na tu zastavku jdu pesky cca 500 m, nez tam dojdu, tak uz ze me "leje" a nez dojedu do fitness, tak uz sem durch...a pak kdyz cvicim, tak se opotim mnohem mene nez jen pri ty ceste...a nedej boze, aby bylo 25 stupnu a slunce, to uz nemuzu pomalu ani vyjit ven...obvodacka mi rekla, ze to je psychosomaticke a vic se se mnou nebavila, cukrovku nemam, stitnou zlazu mam taky v poradku,tlak mam v pohode taktez, vlastne sem uplne zdravej...znacne mi to omezuje zivot a uz nevim co s tim mam delat, uz je to vazne na povazenou...nejaka moudra rada co zabere? dekuji, martin

3.5.2010 17:22

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Nadměrné pocení / 3.5.2010 17:22

Dobrý den,

pokud je Vaše pocení psychosomatického původu, tak půjde také psychoterapeuticky odstranit. Psychosomatický původ podporuje i to, že se potíte po cestě a nikoliv při sportování - nebo alespoň ne tolik. Ale myslím si, že kdyby existovala tak jednoduchá rada, že by se dala sdělit po internetu a jen na základě Vašeho stručného popisu, tak by jste na ni přišel již dávno sám. Řešení nemusí být nutně složité ani zdlouhavé, ale mělo by být osobní - specielně pro Vás a Vaši situaci. Proto bych Vám poradil najít si psychoterapeuta, který by Vám pomohl pocení vyřešit.

Zdravím Vás a přeji ať je v dohledné době vše v pořádku.

Jakub Jura

3.5.2010 22:22

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Připojuji se ke kolegovi. Terapeutická individuální péče vám může pomoci podrobněji se podívat na projevy a příčiny vašeho pocení. Tělo je vždy spojeno s psychikou a naopak. Někdy je třeba prvně začít pracovat na tělesné rovině, někdy na psychické, ideální je však zaměřit se na obě zaráz. Nějaké formy cvičení pracujicí s vegetativním systémem (např. některé cviky čchi-kungu) mohou také dobře navracet rovnováhu. Tak držím palce, ať se vám s tím podaří pohnout:-)

4.5.2010 08:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dekuji za odpovedi, takze radite, ze si mam najit psychoterapeuta a on mi "nejaky" zpusobem pomuze ci to odstrani? Na jednu stranu si neumim predstavit, ze mi pomuze, neb ani nevim jak by toho docilil ba co vic, ani nevim co takova "lecba" obnasi...ale to rikam proto, neb o tom vim samozrejme prdlacku :) kazdopadne za pokus to urcite stoji, takze dekuji...a nahodou byste nekdo nevedel o nejakem konkretnim psychoterapeutovi? Martin

4.5.2010 15:11

Dobrý den. Možná jsme i ovlivnění tím, že oba jsme terapeuti. Mám-li mluvit za sebe, tak primárně pracuji na psychické rovině, tzn. rozšíření uvědomění, jak pocení souvisí s vašimi emocemi, myšlenkami, zážitky apod. Žádný terapeut vám nemůže slíbit, že to "nějak" odstraní. Můžete se však společně podívat i na možné příčiny a další projevy než zůstat u pouhého symptomu, tedy pocení. Někdy, když nemáme somatický nález pro naše potíže, tak bývá příčina práve v tom, jací jsme a jak fungujeme. V terapeutické péči je pak možné zkoumat a hledat způsoby, jak toto naše fungování změnit.
Jiank vše je možné ujasnit (průběh, délka apod.) na první návštěvě. Co se týče konkrétních služeb, záleží na tom, kde bydlíte. Pokud jste pražský, můžete využít mých služeb nebo si najít z docela široké nabídky. Pro bližší informace se můžete podívat na můj web www.michalpetr.com. Přeji hezký den.

5.5.2010 08:58

dekuji za rychlou odpoved...pokud si tedy myslite, ze mi muzete pomoci, tak rad Vasich sluzeb vyuziji...sem prazsky, takze kdyz mi reknete kdy a kam mam prijet, tak se urcite domluvime...Martin

5.5.2010 10:11

Zdravím. Minimálně to můžeme zkusit a uvidíme.Pojďte pro další domluvu využít buď email (mikael.petr@gmail.com) nebo tel. 773 907 079. V květnu mám volno 17.5. v 18h, ul. Hybernská. Vše potřebné info na webu. Tak mi prosím ještě emailem či telefonicky potvrďte. Díky. Michal Petr

5.5.2010 10:36