dobrý večer, mám snachu -25 let.Je 14 měsíců po porodu - má antikoncepci - nějaký čip v ruce.Před časem cca 4 měsíce začala být hysterická,pokud to tak mohu nazvat. Žijí jako normální mladá rodina, starají se o chlapce,vykonává běžné domácí práce,mají společné koníčky.Najednou se vše změní, partnera-mého syna - obviňuje z nevěry,nebo jestli reaguje na nějaké jiné podněty- hází předměty,sprostě nadává,je hrubá na malého. Chlapeček je bystrý, ale potřebuje neustálý dohled - je to taková všetečka.Pomáhá jí hodně rodina, i partner.Snacha do syna v afektu i kope,škrábe, prostě řádí,do toho brečí malej. Potom si lehne a spí i tři dny.Někdy s přestávkami a pokud to výjde na víkend, tak má absolutní nezájem o chlapce, ví že se otec postará. Naposledy- to marodili všichni-měli chřipku.Syn chtěl pomoct, taky měl horečku,tak přijel s malým, abych se postarala.Snacha pak neadekvátně reagovala na situaci, obtelefonovávala rodinu a jančila, že jí chceme ukrást chlapce.Toho po příjezdu domů silně objímala, malej brečel natahoval se k tátovi a ona volala,že už ho celého nemá. Nechápeme, v normální situaci mi malého přiveze, nebo tam jedu já a hlídám. Je pravda, že malej byl na mě jeden čas hodně fixovaný, ikdyž mě viděl pouze 2x v týdnu.Ona se asi cítí ohrožená,Když začal být fixovaný,přestala jezdit.Respektovala jsem to a malej si trochu odvyknul. Při této nemoci se v noci vzbudila, hystericky křičela,plakala , že tam stojí černá postava. Ráno tvrdila,že se jí zdálo o kamarádce. Po častých hysterických výstupech - následuje odprošování, usmíření a pak se tak po týdnu,či 14 dnech vše opakuje.taky v noci utíká z domu a vrací se pozdě v noci nebo ráno. Pokud syn chce,aby šla k lékaři, tak zase vyvádí, že jí chceme dostat do blázince. Je to trochu bezvýchodná situace, syn se zlobí a pak odpouští,bojí se o malého.Její rodina ji údajně nepoznává, nevědí si rady.V jejich rodině je alkoholismu, a nějaká duševní porucha.Děkuji za odpověd
Hysterické výstupy snachy
(Diskuze k tématu Rodinné konflikty a krize)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Milá B.,
je možné, že se u snachy jedná i o psychotické symptomy. Spolupráce s lékařem by byla dobrá. Můžete ke spolupráci získat jejího gynekologa, třeba na jeho doporučení dá ... Ano, rodinná situace není jednoduchá, je třeba nebrat její chování osobně, být trpěliví, tolerantní (nikdo nám nesliboval, že život je procházka růžovou zahradou...)
Přeji vše dobré
návštěvník
Počet příspěvků: 2
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Nejsem lékař ale mohla by mít i epilepsii...když po agresivním chování je schpná i tak dlouho spát...může mít poporodní depresi,každopádně není to jednoduché posoudit ale je důležité za včas rozpoznat jestli je to jen dočasný pocit po porodu nebo je to složitější.ale každopádně není dobře když je tak agresivní