Jak pomoci přítelkyni?

(Diskuze k tématu Špatné zvládání stresu, deprese)

Jak pomoci přítelkyni?

Rád bych se zeptal na problém,který mě trápí a nejsem schopen sám jej nějak vyřešit.Začali jsme s přítelkyní podnikat a řešíme mírné problémy s financemi.Jenže přítelkyně to špatně snáší a dospělo to do stádia,se kterým si myslím,že bychom měli něco dělat.To že nemá chuť na sex,nějak chápu(ikdyž mě to taky trápí a občas dost naléhám),ale ona se dostává do stavu(deprese?),kdy není schopná komunikovat.Sedí a kouká do prázdna,není schopná pohnout tělem(vůbec ho neovládá,ruce i nohy jsou úplně bezvládný) a ani odpovědět na co se ptám.Nepromluví ani slovo.Když se z toho potom dostane(většinou prospí,ale ne vždy,někdy ji z toho nějak dostanu),tak o všem ví a říká,že chtěla se mnou mluvit,ale nemohla vyslovit ani slovo.Někdy mě zase prosí,abych ji nechal v práci v kanceláři,že domů v žádném případě nechce.Že neví,co tam bude dělat.Jenže já mám strach,že si něco udělá,protože pořád o tom mluví.Navíc má doma dceru,která na nás čeká až přijdeme navečer domů z práce.Jednou,když byla v klidu,mě poděkovala,že jsem ji tam nenechal,že by si asi opravdu něco udělala.O to víc,mám teď strach.A já už nevím co s tím mám dělat.Bojím se ji i nechat někde samotnou.Nikdy jsem toto nezažil,k doktorovi nechce,že se nebude nikomu zpovídat.Já ji strašně miluji a bojím se o ní.Prosím,prosím,poraďte mě, co mám dělat,jsem bezradný.Děkuji mockrát za pomoc.Patrik

26.11.2011 21:22

Probíhá odesílání formuláře

RE: Jak pomoci přítelkyni?

Dobrý večer, nebudu se zabývat diagnostikou problému, kterým/a Vaše přítelkyně trpí, ale ve stručnosti doporučím jediné - neváhejte a navštivte co nejdříve psychologa či psychoterapeuta, protože bez jeho odborné pomoci s největší pravděpodobností problém nezvládne a situace se bude jen a jen vyhrocovat. Proto neváhejte a konejte co nejrychleji.
Zdraví Mgr. Bohdal

26.11.2011 21:35

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Jak pomoci přítelkyni?

Neprodleně je nutná psychiatrická léčba. Neodkladně!! Zejména v případě, že postižený člověk může ohrozit sebe ne své okolí. Vaše přítelkyně jednoznačně potřebuje antidepresiva a až poté psychoterapii, o níž musí stejně rozhodnout psychiatr. Je možné, že bude nutná i hospitalizace na psychiatrickém oddělení. Pacient, trpící depresí, si může v hlubší fázi deprese sáhnout na život. Vy sám s jejím stavem nic nezmůžete a ani ona sama nedokáže, aby jí deprese zmizela. Nezmizí, musí se léčit, pravděpodobně i dlouhodobě.
MUDr. Ladislav Fildán, Brno

27.11.2011 21:52

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (1)